1 de 10
POLÍTICA

Cs insta l'ajuntament a «integrar plenament» els veïns amb discapacitat auditiva

Una moció al ple de divendres defensarà instal·lació de llaços d'inducció també anomenats bucles magnètics en equipaments municipals

Débora García és la portaveu de Cs Reus | Cs Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 de setembre de 2022 a les 12:08 |
La portaveu de Ciutadans (Cs) a Reus, Débora García, ha demanat a l'equip de govern que “l'ajuntament integri plenament a les persones amb discapacitat auditiva”. García ha explicat que “les persones que utilitzen implants coclears o audiòfons hi senten molt malament, en els espais amb excés de soroll, i això es pot solucionar instal·lant llaços d'inducció també anomenats bucles magnètics”.

Segons García, la moció de Cs que es debatrà durant la sessió plenària d'aquest divendres (en directe a Reusdigital.cat) proposa que “la OAC, el saló de plens, els pavellons municipals i la resta d'instal·lacions municipals disposin de la tecnologia necessària per a integrar a les persones amb discapacitat auditiva mitjançant aquest sistema que a més és un sistema normalitzat a nivell mundial”.

Llibres i material didàctic de francGarcía ha explicat que “amb aquesta tecnologia els audiòfons o implants coclears poden transformar el camp magnètic en un so audible que arribarà a la persona nítidament i amb la mateixa qualitat que tingui la font emissora del missatge, tant si es tracta de parla com si es tracta de música”.

A més d'aquesta moció, Cs Reus ha presentat una altra iniciativa en la qual proposa que els llibres de text i el material didàctic en l'educació obligatòria siguin gratuïts. "El dret a la gratuïtat de l'ensenyament bàsic no es compleix i les famílies cada any han de fer front als costos d'adquisició dels llibres de text i material curricular i això suposa un esforç notable”, ha lamentat la portaveu municipal de la formació taronja.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: