1 de 10
POLÍTICA

El PSC presenta una proposta «per potenciar més» els primers anys de l’educació pública

Els socialistes aposten per assolir acords amb la Generalitat per incrementar les places públiques dels 0 als 2 anys

Els regidors socialistes Héctor Fort i Andreu Martín, aquest dimarts | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 de setembre de 2022 a les 11:58 |
El PSC Reus demanarà en el plenari d’aquest divendres (en directe, a Reusdigital.cat) que l’ajuntament arribi a nous acords amb la Generalitat per incrementar les places públiques d’educació dels 0 als 2 anys i, en una segona proposta, que el consistori incrementi, com a mínim, fins al 50% els descomptes dels abonaments de Reus Transport, seguint el model d’altres ciutats.

Pel que fa a la primera, la Generalitat finança al 100% I-2 a partir d’aquest curs 2022- 2023, una iniciativa que ajuda a les famílies a arribar millor a final de mes, ja que permet que els dos pares segueixin treballant i, a la vegada, estalviar-se diners de l’escolarització del seu fill o filla. “D’aquesta manera ens assegurem també que les futures generacions tenen una educació de qualitat des de ben petits”, segonss el portaveu del PSC, Andreu Martín, qui ha apuntat també que “quan aquesta educació no ha estat gratuïta, hi ha hagut moltes famílies que han optat per no escolaritzar el seu fill a aquesta edat per estalviar”.

“Tot i la gratuïtat d’aquest curs d’I2, hi ha moltes famílies que enguany tampoc han pogut inscriure al seu fill a una plaça pública i, per tant, la mesura no acaba de ser tot l’eficaç que cal per al conjunt de la societat”, ha alertat Martín. El portaveu ha posat d’exemple el curs passat, en el qual 17 infants es van quedar sense una plaça pública d’I2, una xifra que “podria ser superior per aquelles famílies que directament no van registrar la seva sol·licitud conscients que hi havia poques places”, ha subratllat Martín, qui ha afegit que “enguany, el nombre encara ha pogut ser més elevat, ja que la gratuïtat del curs fa que, com és normal, moltes més famílies vulguin inscriure el seu fill en una escola bressol municipal”.

En total hi ha 258 places públiques d’I2, una xifra “insuficient per apostar per una educació pública” segons Martín. Per revertir la situació, des del PSC proposaran en el plenari de divendres que l’ajuntament arribi a acords amb la Generalitat per crear noves places d’educació pública dels 0 als 2 anys com s’ha fet en municipis com Montcada i Reixac o Rubí, entre altres.

Quant a la segona moció, presentada dies enrere, els socialistes demanaran que el consistori incrementi, com a mínim, fins al 50% els descomptes dels abonaments de Reus Transport, seguint el model d’altres ciutats.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: