1 de 10
OCI

Ruta «Sederes en femení: un episodi explicat des d'una altra visió»

El 16 de setembre al vespre

La ruta fa valer la tasca de les dones a les sederes de Reus | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 de setembre de 2022 a les 09:47 |
El proper dia 16 de setembre a dos quarts de 8 del vespre es realitza la ruta guiada Sederes en femení. En concret, la ruta, repassa un episodi històric que Reus va viure l'any 1915, quan algunes treballadores de la fàbrica del Vapor Vell van iniciar una sèrie de protestes en favor dels seus drets laborals.

Amb el pas dels mesos, la situació es va expandir a la majoria de sectors laborals de la societat reusenca, esdevenint així un episodi de vaga que va constituir el conflicte social més important al sud de Catalunya abans de la Guerra Civil.

Amb l'objectiu d'explicar aquest episodi històric, l'empresa cultural reusenca Ans Educació, qui a través del recull de material històric i l'assessorament d'experts de la ciutat en la matèria, han preparat aquesta ruta guiada on descobrirem el passat històric de Reus a través dos rols ben diferenciats: el masculí i el femení que a través de la seva visió ens explicaran la seva mirada del món, els seus dubtes i a través de qui podrem conèixer la memòria oral d'aquelles persones que treballaven en el món fabril reusenc i els rentadors de la ciutat.

La ruta s'inicia davant de la Casa Rull i s'endinsa per indrets icònics com les places de Prim i Patacada o la plaça de la Dona Treballadora, per explicar la història de Reus des d'un episodi que marcar el caràcter de les reusenquesque avui en dia resulta convenient ressaltar i explicar a la ciutadania.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: