1 de 10
MISERICÒRDIA 2022

Misericòrdia 2022: actes del diumenge 18 de setembre

L'Estol del Basilic està de celebració, per Misericòrdia | Reusdigital.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 18 de setembre de 2022 a les 08:00 |

Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2022-- Actes del diumenge 18 de setembre

- 9.00 h, al CONCESSIONARI SEAT BAYCAR SAU (Recasens i Mercadé 61, Polígon Agro-Reus), 28a Concentració Nacional de Seat 600 i Clàssics. Organitza: Biela Club 600 Clàssics Històrics.

- 9.00 h, al PARC DEL MAS CARANDELL, 1r Torneig de Petanca de les Festes de Misericòrdia. Dupletes 6 euros / jugador/a. Organitza: Club Petanca Hort d’en Simó. Col·laboren: Associació de Veïns del Barri Gaudí, Celler de Reus, Forn Sistaré i Casa Borrull.

- De 10.00 a 21.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, 56è Aplec Baix Camp, organitzat per la Colla Sardanista Rosa de Reus. Esmorzar popular i sardanes tot el dia amb les cobles Jovenívola de Sabadell i Reus Jove. A partir de les 12, els alumnes d’escoles de la ciutat ballaran una sardana i de forma paral·lela hi haurà tallers i activitats: escacs, jocs i concurs de colles a la tarda. Visitaran l’aplec diferents balls del seguici festiu i la Víbria.

- De 10.30 a 17.00 h, al PARC DE SANT JORDI, plantada i exposició dels elements festius convidats al 15è aniversari de l’Estol del Basilisc de Reus.

- 11.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, tallers lliures de bonsai adreçats a afeccionats. Màxim 10 persones.

- 11.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa de la 42a Trobada de Misericòrdies. Organitza: Grup Cultural de Misericòrdies de Reus.

- 11.00 h, a LA PALMA, Circ Llunar, amb Un espectáculo hecho con amor, de Dj Capuzzi & Señorita X. Entrades a entradium.com.

- 11.00 h, des de DIFERENTS PUNTS DE LA CIUTAT, cercavila de les bandes de cornetes i tambors de Reus.

- 11.30 h, a la PLAÇA DE LA PATACADA, Cucafesta! Trobada familiar i d’exportadors amb ballades de la Cucafera, actuació musical de Perejil’s Sound i Marta&Gregori.

- 12.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, doble conferència amb el títol Aparició de la Mare de Déu a Reus. Fet documentat?, a càrrec d’Ezequiel Gort, i La vila de Reus d'aquell temps. Transcendència social d'aquest fet, a càrrec de Carme Just. Organitza: Administradors del Santuari.

- 12.00 h, al PARC DE SANT JORDI, vermut amb Dantuvi i Cris&Petes motiu de la celebració del 15è aniversari de l’Estol del Basilisc.

- 12.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, actuació de les bandes de cornetes i tambors de Reus.

- 17.30 h, des del PARC DE SANT JORDI, cercavila dels elements festius convidats al 15è aniversari de l’Estol del Basilisc amb el Basilisc de Valls, el Gall de la Pobla de Montornès, l’Àliga de Sant Julià de Vilafranca del Penedès, l’Àliga de Reus, el Dracgall de Castellgalí, el Cavall Alat de Vila-seca, el Lluert de Castellvell i el Ball de Cavallets de Reus com a padrins del Basilisc. Recorregut: parc de Sant Jordi, places de la Llibertat i del pintor Fortuny, avinguda de Prat de la Riba, carrers de Sardà i Cailà i de Sant Joan, plaça de Prim, carrer de Llovera i plaça de la Llibertat. La cercavila finalitzarà amb un ball de lluïment i una ballada conjunta dels elements participants.

- 17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de formació i modelatge d’un bonsai a càrrec del professor Francesc Giner.

- 18.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, contacontes amb Agustí Farré i El drac que no podia volar.

- 18.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, inici de la cercavila de la Trobada d’Elements Fets Per Tu-Fan del Seguici pel centre de la ciutat.

- 19.00 h, a la BOCA DE LA MINA, concert de piano Banys de Natura amb Lídia Papió, que apropa la senzillesa de la naturalesa per fer retornar la interioritat, l’espiritualitat i la màgia de les petites coses.

- 20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert del Cicle d’Orgue a càrrec de la soprano Marta Mathéu i l’organista Jordi Vergés.

- 21.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, cantada d’havaneres amb els grups Balandra i Sons del Mar. El Grup Cultural de Misericòrdies de Reus oferirà, a la mitja part, el Tronat (vermut Miró cremat)
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: