Habitatge

Impulsen una campanya de mecenatge per facilitar l’habitatge a famílies

Llars Familiars Reus vol rehabilitar un immoble del carrer de l’Estel per a lloguer d’ús social

Intervenció del mossèn Josep Moreno, president de Llars Familiars Reus | Reusdigital.cat
per Reusdigital.cat, Reus | 10 de setembre de 2022 a les 16:04 |
Membres de la cooperativa Llars Familiars Reus han presentat, aquest dissabte, a la seu de la Fundació Pont i Gol, la campanya de micromecenatge #RehabilitemLEstel per recaptar diners i poder rehabilitar del tot un immoble del carrer de l'Estel i transformar-lo en quatre pisos i uns baixos adaptats a persones amb mobilitat reduïda. La intenció és cedir-los en règim de cessió d’ús a famílies en situacions d’especial vulnerabilitat i excloses del mercat mobiliari.

El pressupost de la reforma de l’immoble és d'uns 400.000 euros, part del qual està cobert per una subvenció de l’ajuntament de Reus, a més de pels fons europeus next generation i el suport financer de Coop 57. Arran de la subvenció municipal, els pisos seran gestionats en una primera fase per la borsa municipal d'habitatge.
 

Invervenció de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer Foto: Reusdigital.cat
Els impulsors esperen que amb aquesta campanya de micromecenatge es pugui cobrir la totalitat del pressupost i fer viable totes les obres de la reforma. “Ens agradaria que la gent de Reus contribueixi en aquesta iniciativa, per petit que sigui l’import que rebem”, ha assegurat el membre de Llars Familiars Reus, Daniel Pi. L’ajuda es pot fer a través de https://estel.coop57.coop

Llars Familiars es dedica a buscar habitatges per gestionar-hi lloguers socials. Va néixer l'any 2015 per fomentar l'habitatge social i lluitar contra la cultura de la propietat immobiliària de preus desorbitats. El preu del lloguer mitjà és d'entre 200 i 225 euros. La cooperativa compta actualment amb 60 unitats familiars sòcies, de les quals 17 ja han trobat habitatge i la resta estan en llista d'espera.

Val a dir que Llars Familiars de Reus destinarà l’import econòmic obtingut en el recent premi Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal, a contribuir en aquest projecte.
 

Intervenció de la delegada del Govern al Camp de Tarragona, Teresa Pallarés Foto: Cedida

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: