1 de 10
GASTRONOMIA

​Torna el Concurs de Mestres Romescaires al Serrallo

El concurs, organitzat pel Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona, es tancarà amb un tastet de cassoletes de romesco acompanyats d’un vi DO Tarragona

La presentació de l'acte, aquest divendres, al Serrallo. | Ajuntament de Tarragona.
per Redacció, Tarragona | 9 de setembre de 2022 a les 13:55 |
Aquest divendres s’ha presentat una nova edició del Concurs de Mestres Romescaires, organitzat pel Sindicat d’Iniciativa i Turisme, que enguany se celebrarà a la pèrgola de Serrallo el diumenge 25 de setembre. En la present edició hi participaran un màxim de 20 concursants, que hauran de fer inscripció prèvia i el pagament dels drets per participar-hi que són de 10 euros. Les inscripcions es poden efectuar fins al 19 de setembre a les oficines de la Confraria de Pescadors. 

El concurs començarà a dos quarts de 10 del matí. Els concursants s’han de presentar amb un morter i els ingredients del país que considerin necessaris per fer el guisat. L’organitzador del concurs, el Sindicat d’Iniciativa i Turisme, els lliurarà una cassola amb tapa, el peix, l’oli, l’aigua, un fogó, carbó, pastilles per encendre’l, un davantal i una cullera de fusta. No es pot portar fet cap mena de fumet, ni cap salsa preparada prèviament i el romesco ha de ser elaborat d’acord amb la forma tradicional del Serrallo de Tarragona. El resultat el presentaran al jurat a la una de la tarda. Al voltant de mitja hora més tard es preveu fer l’acte públic de presentació de les persones guanyadores.

A la presentació hi han assistit la presidenta del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona, Montserrat Tomasa, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà i la directora de Port Ciutat i SAC del Port de Tarragona, Montse Adan. També hi han estat presents com a col·laboradors del concurs l’Associació de Veïns del Serrallo, la Confraria de Pescadors de Tarragona i la DO Tarragona.

Aquesta cita se celebra cada dos anys i va patir una aturada l’any passat a conseqüència de les restriccions a causa de la pandèmia. El Sindicat d’Iniciativa i Turisme va néixer l’any 1910 i amb la finalitat de promoure turísticament la ciutat de Tarragona va organitzar, l’any 1951 el primer concurs de mestres romescaires. El president era Joan Noguera Salort que, junt amb el vocal Antoni Alasà (periodista conegut com a Máximo Burxa) van aconseguir un gran esdeveniment i ressò mediàtic.

El primer concurs es va celebrar el 3 de juny de 1951 i la guanyadora fou Carme Brull Zaragoza. Aquell mateix any es va fer la primera edició del llibret "El romesco" confeccionat per Antoni Alasà Domingo. El 1977 es va decidir que el concurs es faria de forma biennal i fins avui s'han fet 28 concursos.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: