DOS PUNTS

Prodigiós, bona poesia àrab

L'artista Rachid Koraichi | Cedida
per Jordi Cervera Nogués, Reus, Catalunya | 9 de setembre de 2022 a les 10:00 |
Al catàleg de l'editorial Libros del Zorro Rojo hi trobareu un llibre d'aquells que uneixen bellesa i contingut. Es tracta de "Prodigiós. Una antologia de poesias árabes", una obra bilingüe, avalada pel prestigi i els coneixements del popular arabista Pedro Martínez Montávez, que també es responsabilitza del pròleg i que, a més, s'enriqueix de manera més que notable amb les personalíssimes il·lustracions de l'artista i cal·lígraf algerià Rachid Koraïchi.

El plantejament és potent i seductor i, de fet també té alguna cosa de trencador i de revolucionari. D'entrada, el format 22,5 x 26, prou generós per permetre donar un gran joc als escrits i, sobretot, a les il·lustracions i a les cal·ligrafies de Koraïchi. L'abast del llibre és ampli i abasta des de poemes àrabs del segle VI fins a arribar a l'actualitat, a poetes contemporanis i en actiu. I tres mirades diferents de tres tradicions, l'àrab, l'andalusí i la d'Algèria. Són 52 autors, una selecció de veus com els clàssics Ibn Arabi o Ibn Zaydún, els més moderns Anna Gréki, Nizar Qabbani o el molt conegut poeta sirià Adonis.

En aquest sentit, no només s'ofereixen poemes i al llibre hi ha una contextualització de caràcter històric que ajuda força a entendre el context i l'evolució històrica de la poesia i les seves diferents sensibilitats d'una tradició cultural rica i que sempre ha lluitat per obrir nous horitzons. Camins que s'uneixen i que acaben convergint en un únic punt on lliguen el missatge i la bellesa.

Rachid Koraïchi, nascut a Aïn Beida l'any 1947 és un dels artistes del món islàmic més reconegut a nivell internacional. Va estudiar Belles Arts a Algèria i a París i la seva obra s'emmarca en la tradició de l'espiritualitat sufí, sense renunciar a la modernitat. Es belluga seguint els dictats clàssics de l'escriptura sagrada i dels signes considerats màgics i s'ha mantingut sempre lligat a la poesia i la paraula.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: