1 de 10
RETORN A L'ESCOLA

El Consell Comarcal del Baix Camp atorga uns 4 milions en ajuts individuals de menjador escolar

Quant a la compra de material com llibres i similars, l'import és de gairebé 70.000 euros

Canalla al menjador escolar, en una imatge d'arxiu | ND
per M.B., Reus, Catalunya | 14 de setembre de 2022 a les 08:00 |
En aquest inici de curs escolar 2022/ 2023, el Consell Comarcal del Baix Camp ha atorgat 4.810 beques de menjador, un 73,5 % de les 6.542 sol·licituds presentades. Cal destacar, encara, en queden pendents de valoració "per manca de documentació" i, al llarg del curs, n'hi haurà més en fora de termini i per causes sobrevingudes, segons s'apunta des de l'administració comarcal.

El total de beques atorgades suposen una assignació de 3.966.750,89 euros, el que significa un 17,6 % més que l’any anterior. Els ajuts van a càrrec del fons del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya en conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Camp que té com a finalitat gestionar els ajuts individuals de menjador.

Els beneficiaris d'aquests ajuts són els alumnes "en determinades circumstàncies socioeconòmiques" i que, reuneixen una sèrie de requisits, com ara estar matriculat en un centre educatiu sostingut amb fons públics de Catalunya, en els cursos de segon i tercer dels ensenyaments de primer cicle d’infantil, en aquelles escoles de titularitat de la Generalitat on s’hagi implantat, i qualsevol dels cursos dels ensenyaments de segon cicle d’educació infantil i d’ensenyaments obligatoris, durant el curs corresponent a la convocatòria.

Igualment cal complir els criteris per a l'atorgament dels ajuts establerts en les bases, sobretot pel que fa al llindar de renda familiar, al llindar dels rendiments patrimonials i dels valors cadastrals del patrimoni i a les situacions específiques de la unitat familiar.

Pel que fa a la distribució dels ajuts per municipis de la comarca és la següent:
 

Taula amb les beques menjador distribuïdes per municipis de la comarca Foto: Consell Comarcal del Baix Camp


Ajuts per al material escolarA banda, i també amb motiu de l'inici del curs, el Consell Comarcal del Baix Camp ha atorgat 501 beques per a la compra de llibres escolars, el que suposa una cobertura del 97,8 % de les sol·licituds presentades.

Des de l'ens s'ha volgut destacar que som davant de dades provisionals, "ja que encara queden beques pendents de valoració per manca de documentació i, al llarg del curs, n'hi haurà més fora de termini i per causes sobrevingudes". El total de beques atorgades suposen una assignació de 69.504,20 euros, fet que significa un lleuger augment referent a l’any anterior (on es van assignar 69.172 euros).

Els ajuts, en aquest cas, van a càrrec del fons de la Diputació de Tarragona en conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Camp; aquest té com a finalitat gestionar els ajuts per l’escolarització de les famílies ateses per serveis socials del consell.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: