1 de 10
HABITATGE

Les comunitats de propietaris de Tarragona, objecte d'un nou ajut dels «Next Generation» per fer eficients els habitatges

En total el servei municipal d'habitatge ha captat 8,2 milions d'euros, que es podran gastar fins al juny de 2026

El barri de Bonavista. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 8 de setembre de 2022 a les 13:32 |
Aquest article es va publicar originalment el 8 de setembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les comunitats de propietaris de diverses zones de Tarragona podran demanar ben aviat una subvenció per rehabilitar i fer més eficients energèticament parlant els seus habitatges. Es tracta d'una nova línia aconseguida a través dels fons Next Generation de la Unió Europea i que contemplen una partida de 8,2 milions d'euros en total, que s'hauria de gastar abans del mes de juny l'any 2026.

Durant la presentació de l'acceptació de l'ajut, la regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel, ha anunciat que formularien una petició a la Generalitat per tal que els edificis que siguin de la seva propietat i que siguin susceptibles d'aquest ajut comptin amb el suport financer de la mateixa administració. És el cas del barri de Campclar, els blocs de colors del carrer Riu Llobregat, que compten amb els requisits necessaris però que difícilment els seus veïns podrien afrontar la part econòmica corresponent.

I és que la major part de les subvencions seran d'un cost inferior al 100%. Requisits com la renda o l'estalvi energètic permetran anar pujant des del 40% fins al 80% i, en alguns casos comptats, el 100%. Els diners els hauran de demanar directament les comunitats de propietaris a la Generalitat, si bé la conselleria d'Habitatge de l'Ajuntament de Tarragona ajudarà en tasques d'assessorament i tramitació. Des del consistori s'ha treballat en la definició dels requisits i s'ha decidit que se centrin en barris amb rendes baixes, especialment els de Ponent i del nord.

Concretament, els ajuts que ha batallat el Servei Municipal de l'Habitatge (SMHAUSA) consisteixen en l'aïllament termic, l'accessibilitat i la salubritat dels immobles. El regidor Xavi Puig ha explicat que amb aquests 8,2 milions d'euros la suma total dels fons captats des de diferents administracions per a la ciutat de Tarragona ja sumen 40 milions.

Els edificis susceptibles de rebre aquesta subvenció han d'estar construïts entre els anys 1950 i 1981, els propietaris han de tenir una renda mitjana molt inferior respecte a la mitjana de la zona més rica (Llevant) i han de ser les mateixes comunitats les que ho sol·licitin. Ara bé, l'Ajuntament de Tarragona iniciarà una campanya de comunicació per tal de fer arribar el missatge als diferents punts de la ciutat.

Els barris on es podrà demanar, concretament, són l'Eixample, els barris marítims, els barris de Ponent, la part antiga de Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador (sense Sant Ramon) i Bonavista. Fora en queden zones com la Part Alta o Llevant, si bé existeixen altres vies que ara quedaran, segons indica l'Ajuntament, més lliures perquè la resta de la ciutat tindrà una quantitat econòmica important per gastar.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: