1 de 10
Port Tarragona

Parc Químic de Bombers Port Tarragona: gairebé 20 anys de servei

Inaugurat l’any 2003, està format per un equip de 49 professionals

Imatge d'arxiu d'un simulacre al Parc Químic de Tarragona | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 8 de setembre de 2022 a les 12:58 |
Aquest article es va publicar originalment el 8 de setembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’equip de bombers del Parc Químic de Tarragona presta servei des de fa gairebé 20 anys en matèria de protecció i seguretat dins i fora del recinte portuari. Un total de 49 professionals treballen en els Parcs Químics de Seguretat de Tarragona, el Parc Nord amb seu a la Pobla de Mafumet, el Parc Sud, situat a l’autovia de Salou, el Parc Químic del Port Tarragona, situat al moll d’Hidrocarburs del Port, i el Parc de Resposta a la Contaminació Marina (PRCM), que compta amb diferents contenidors distribuïts a diferents zones del recinte portuari.

Els darrers tres parcs esmentats (Sud, Port Tarragona i PRCM) són els que donen un servei directe al Port Tarragona amb un total de 27 professionals assignats. Els seus vehicles de color verd sovint són els primers en desplaçar-se cap el focus d’un incident al Port de Tarragona. Durant l’any 2021 van efectuar 75 serveis i, durant el primer semestre de 2022 ja han comptabilitzat 58 actuacions. Actuacions que durant 2021 es van dividir en 15 serveis apagant focs, vuit rescats, 17 accions sanitàries, 10 actuacions per vessaments, una operació marítima, 18 accions mediambientals i sis serveis en reparació de danys als equips.

El Parc Químic de Bombers de Port Tarragona va ser inaugurat l’any 2003, i està format per un equip de fins a 49 professionals que vetllen per la protecció i seguretat dins del recinte portuari .
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: