festes

Ulldemolins celebra la seva festa major aquest cap de setmana

La projecció d'”Alcarràs”, l'homenatge a la gent gran, la gimcana, el concert d'orgue, l'"Escape Room", la Diada i el Vot de poble, entre els actes destacats

Ulldemolins es prepara per gaudir de l'arròs de la festa major | Cedida
per Reusdigital.cat, Ulldemolins | 8 de setembre de 2022 a les 16:00 |
La festa major d'Ulldemolins en honor a la Mare de Déu de Loreto recupera la normalitat, del 9 al 12 de setembre. Els actes arrencaran el proper divendres 9 de setembre, a les 10 de la nit, al Local Social, amb la projecció de la pel·lícula Alcarràs, dirigida per Carla Simón. El preu de l'entrada és de 5 euros.
 
L'endemà dissabte 10 de setembre, a les 12 del migdia, la sala 1 d'octubre acollirà l'Homenatge a la gent gran, un acte organitzat per l'Associació de Jubilats i Pensionistes d'Ulldemolins.
 
Ja a la tarda, a dos quarts de 6, la pista poliesportiva serà l'escenari de la gimcana infantil per a nenes i nens de 3 a 14 anys organitzada per l'AFA Escola Montsant. Les inscripcions per participar-hi (2e) es poden fer al bar de la piscina. Tot seguit, es servirà un berenar als participants.
 
A les 6 de la tarda, a la plaça de l'Església, es podrà gaudir de l'espectacle de poesia i dansa Or i cirera i taronja, a partir de poemes de Gabriel Ferrater, a càrrec de Magda Borrull i Antònia Farré. A continuació es presentarà el llibre de contes Àlbum d'amors complicats, de l'escriptora Isabel Olesti, primer Premi Ciutat de Reus. L'acte serà presentat per Judit Rosselló.
 
El Local Social acollirà, a dos quarts de 8, el concert de tarda amb el grup musical Orgue de gats. A les11 de la nit, es podrà gaudir del Ball de nit, a càrrec del mateix grup. Tot seguit, l'Associació de Joves les Arrels amenitzaran la revetlla amb un festa disc amb el disjòquei Carles Albert.
 

La Diada


 
Els actes de l'11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, s'inclouran en el programa de la Festa Major. A les 7 del matí, al Pla de l'església, es farà la tradicional Pujada de la Senyera a la Roca del Llençol, organitzada per l'Agrupació Excursionista Montsant.

A dos quarts d’1 del migdia, s'oficiarà la Missa major a l'església de Sant Jaume.

La lectura del manifest de la Diada es farà al punt horari de les 17:14 h, al Pla de l'església, que anirà acompanyat dels cants. Tot seguit, el grup Roseret oferirà un repertori de música tradicional i popular dels Països Catalans.

El concert d'orgue de la Festa Major tindrà lloc, a les 7 de la tarda, a l'Església de Sant Jaume i anirà a càrrec de mossèn Valentí Miserachs.

Els actes del diumenge 11 de setembre finaltizaran, a les 10 de la nit,  a la plaça del Loreto, amb el Castell de focs, a càrrec dels Diables de l'Espluga.

Ulldemolins celebra el Vot de pobleL'endemà dilluns 12 de setembre arriba la festa més sentida. A les 12 del migdia, a l'Església de Sant Jaume, s'oficiarà la Missa de vot de poble. Com és tradició, el dilluns posterior al primer diumenge després del 8 de setembre, el poble d'Ulldemolins commemora el Vot de poble efectuat a finals del segle XVII en agraïment a la protecció de la Mare de Déu de Loreto sobre la vila de la plata de la llagosta, l'any 1685. La celebració ha arribat fins als nostres dies,

A partir de dos quarts de 2 del migdia, a la zona poliesportiva, tots els veïns i les veïnes estan cridats a saborejar l'Arròs de festa major.  Les inscripcions s'han de fer a l'Ajuntament d'Ulldemolins (977 561 578 i ajuntament@ulldemolins.cat).

L'Escape Room sobre el canvi climàticDurant tot el cap de setmana, s'organitzarà un Escape Room d'emergència climàtica i salut planetària, que s'instal·larà a Cal Borrull. S'hi podrà participar en grups de 4 persones el divendres 9 de setembre, de 3 a 6 de la tarda; i el dissabte i el diumenge, de 10 del matí a 2 del migdia i de 3 a 7 de la tarda. Els menors hauran d'anar acompanyats. La durada de l'Escape Room és de 45 minuts cada hora. Es demana puntualitat als grups i es recomana arribar 10 minuts abans de cada sessió.

Els reptes ambientals a què ens enfrontem i les oportunitats (els límits del planeta, els microplàstics a les platges, l'emissió de gasos amb efecte hivernacle, els efectes del canvi climàtic, la petjada hídrica, el consum de proximiat, l'economia circular, l'eficiència energètica, la biomassa dels boscos,....) centraran la temàtica de l'Escape Room.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: