AIGUA

L'Espluga de Francolí mantindrà els talls d'aigua nocturns a l'espera de més pluges

L'alcalde apunta que amb les reserves actuals de moment no necessiten camions cisterna

Un camió cisterna omplint d'aigua el dipòsit municipal de l'Espluga de Francolí per la situació de sequera. | Ajuntament de l'Espluga de Francolí
per Redacció, Tarragona | 8 de setembre de 2022 a les 09:29 |
L'Espluga de Francolí mantindrà els talls d'aigua nocturns fins que no hi hagi més pluges. L'ajuntament va aplicar la restricció el passat 17 d'agost i de moment seguirà vigent, segons ha explicat a l'ACN l'alcalde Josep Maria Vidal. "Els talls ens ajuden a mantenir uns bons nivells sense haver de portar cubes", ha indicat. De fet, des de fa uns dies que ja no fan aportacions amb camions cisterna perquè els darrers ruixats han permès recuperar una mica els aqüífers.

De tota manera, el batlle ha indicat que amb els consums actuals i si no entrés aigua als dipòsits únicament podrien garantir el subministrament uns sis dies més. Per això, considera necessari mantenir les restriccions perquè la situació "encara és difícil".

Vidal ha reconegut que observen els nivells dels dipòsits "dia a dia" i que prenen les decisions en funció de la situació que hi ha perquè no se'ls "escapi el control". L'alcalde ha valorat que actualment els nivells dels dipòsits són bons, però que hi entra poca aigua per l'escassetat que hi ha als aqüífers. "Si tinguéssim una bona aportació podríem engegar tot el dia", ha exemplificat.

Més enllà dels ruixats, que a la localitat no han estat gaire generosos, la problemàtica també ha millorat perquè amb l'arribada de setembre hi ha menys habitants i, per tant, menys consum. "Les restriccions tenen més efecte ara que a l'agost", ha assegurat. Amb tot, ha confiat que arribin noves pluges aviat perquè "si no entra ni una gota d'aigua els dipòsits quedaran buits".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: