1 de 10
SECTOR QUÍMIC

Dona inici la 10a edició de la FP Dual transnacional de BASF

La iniciativa és pionera a oferir als alumnes la possibilitat de realitzar pràctiques a les instal·lacions de BASF i optar a un contracte laboral a Alemanya

Imatge dels estudiants de la promoció | Cedida
per Reusdigital.cat, Tarragona | 7 de setembre de 2022 a les 13:31 |
Aquest article es va publicar originalment el 7 de setembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb l'inici del curs lectiu 2022-2023, es posa en marxa la desena edició de la FP Dual transnacional de BASF. El projecte únic i pioner de cicle formatiu de grau superior de Química Industrial iniciat el 2012, acollirà una nova promoció de 21 estudiants en l'Institut Compte de Rius de Tarragona. Els rols de producció representen prop del 40% del total de la plantilla a Espanya. En un context sectorial tradicionalment format d’homes, la presència de dones en posicions d'operadora de planta continua sent l'assignatura pendent del sector. En aquesta promoció, les dones representen el 30% de l'alumnat. En els inicis del projecte, aquest era del 15% de les primeres edicions, gràcies al ferm compromís de la companyia per la igualtat de gènere.

La modalitat transnacional d'FP Dual de BASF consisteix en la realització del Cicle Formatiu de Grau Superior de Química Industrial en l'IES Compte de Rius de Tarragona, combinat amb classes d'alemany diàries i pràctiques nacionals i internacionals. La durada és de dos anys i quatre mesos, dels quals nou mesos són d'estada pràctica en els centres de producció del Grup a Tarragona i Ludwingshafen (Alemanya). Els alumnes que superen amb èxit el programa opten a llocs vacants com a operador de planta química de BASF a Alemanya.

Silvia Koehler, directora de Recursos Humans de BASF a Espanya i Portugal, lloa “un model pioner, per la seva qualitat transnacional, que ha demostrat el seu èxit amb la continuïtat al llarg d'aquests 10 anys i un exemple de cooperació dins de la companyia i dins d'Europa. Si bé no exempta de complexitat, ha permès oferir formació i ocupació juvenil, a més d'una perspectiva transcultural, que s'ajusta als valors de la companyia: creativitat, obertura, responsabilitat i esperit emprenedor”.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: