1 de 10
ENERGIA

Prop de 2 milions dels «Next generation» per instal·lar plaques solars en teulades de l'Agro-Reus

L'Associació Comunitat Energètica del polígon Agro-Reus va sorgir al març, fruit de la col·laboració publicoprivada

El projecte reusenc rebrà prop de 2 milions d'euros dels fons europeus | ND
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 7 de setembre de 2022 a les 10:22 |
Donada a conèixer el passat mes de març, l'Associació Comunitat Energètica del polígon Agro-Reus ha anunciat aquest matí de dimecres que rebrà prop de 2 milions d'euros dels fons europeus Next generation que havia sol·licitat per tirar endavant un projecte de generació d'energia a partir de la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les teulades d'edificis municipals i empreses privades de l'esmentat polígon. El batlle, Carles Pellicer, i el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, han celebrat l'accés a l'ajut econòmic. "Sabíem que era un projecte complex, però l'hem volgut fer realitat perquè hi crèiem", ha subratllat l'últim. 


El projecte té un cost de 4,4 milions, i serà desenvolupat a partir de la col·laboració entre l'empresa municipal Reus energia i diverses companyies privades. 3,6 milions seran subvencionables. En aquesta línia, l'alcalde ha volgut destacar la cooperació entre l'administració i l'empresariat del polígon. "És una manera de treballar conjunta que donarà bons resultats de cara al futur", ha indicat. 

Altres projectes similars en territori estatalPellicer i Rubio han exposat també que altres projectes similars d'arreu del territori estatal rebran finançament europeu per valor global d'uns 30 milions. El de l'Agro-Reus és el d'àmbit català que obtindrà un major ajut europeu, i el cinquè de tot l'estat. "Això evidencia que el nostre és un projecte important i que ha estat ben treballat", ha argumentat el regidor de Medi Ambient. 
 

Rubio i Pellicer, aquest dimecres, a la sala de premsa Foto: Reus.catRubio ha comentat també que, per endavant, la comunitat energètica de l'Agro-Reus té 14 mesos per completar la instal·lació de les plaques, un cop es rebi l'ajut. A banda, ha avançat que "mantenim converses" amb altres empreses de la zona per tal que se sumin a l'entitat. Per part seva, Pellicer ha revelat que espera que "es constitueixin noves comunitats" en altres polígons de la capital del Baix Camp. 

Tres empreses municipals i tres companyies privadesLa comunitat aprofitarà les cobertes d’edificis públics i privats per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques que podran subministrar energia als edificis municipals i a les empreses instal·lades al polígon. L'ens preveu la comercialització dels excedents de producció a través de la comercialitzadora municipal Reus energia. El projecte generarà directament fins a cinc llocs de treball.

L’Associació Comunitat Energètica del polígon Agro-Reus està constituïda per tres empreses municipals: Reus Serveis Municipals, Redessa i Reus Transport (l'última en ser-hi afegida). També hi ha tres empreses ubicades al polígon: Ascensores Omega Tarraco; Serveis i Administracions Masergrup i Setier. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: