1 de 10
LECTURA

Les Biblioteques Municipals impulsen 24 clubs de lectura per a totes les edats

Hi ha previstos fins a 24 clubs de lectura | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 6 de setembre de 2022 a les 12:44 |
Les Biblioteques Municipals de Reus (BMR) comencen les activitats previstes per al nou curs. En destaca la programació dels clubs de lectura, amb 24 propostes diferents per a persones de totes les edats. El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat aquest dimarts que “amb el lema “clubs de lectura de les biblioteques hem volgut reforçar el tòpic que la pertinença a un club és un indicador de singularitat per a les persones que en formen part i, a la vegada, posem en valor el prestigi de l’activitat lectora compartida, ja que aporta coneixement personal i experiència emocional”.

Oferta divida en apartatsLa inscripció als clubs és gratuïta i es pot fer a través de la plataforma inscripcions.reus.cat. L’oferta s’ha distribuït en quatre apartats, "per iniciar-se en l’experiència; per aprofundir en la pràctica de la lectura; per vincular la lectura amb altres experiències; i per experimentar nous formats", segons el regidor.

L’últim apartat inclou propostes novedoses, com la literatura digital per a joves o els llibres de coneixements per a infants i també dos clubs virtuals, que substituixen les trobades per videoxats. En aquest format s’ofereix el club de lectura de textos clàssics i un de relats breus, que és una novetat d’aquest curs.
 

Una imatge de la presentació Foto: Reus.cat


La majoria de clubs comparteixen el mateix sistema de funcionament, a través d'una trobada mensual d’un grup d’entre 10 i 20 persones que es fa després de la lectura del mateix text, i en la qual, de manera igualitària, tots els membres que ho desitgen exposen la seva opinió i la seva experiència lectora.

Els llibres els faciliten, a tots els participants, les biblioteques. Ho fan a través del servei de préstec de lots de la Central de Préstec del Servei de Biblioteques de la Generalitat, o a través del Servei de Préstec Interbibliotecari.

Balanç de l'any passatDurant el curs passat es van realitzar un total de 220 sessions de clubs de lectura que van tenir un total de 1.900 assistents. A més a més, dels clubs, les biblioteques realitzen de manera estable les sessions setmanals de contes, entre altres.

Fonts del consistori han volgut subratllar que a Reus, les Biblioteques Municipals "s’estan recuperant amb força de la crisi de la pandèmia". La programació dels mesos de juliol i agost van seduir unes 2.000 persones, i un total de 22.000 han fet ús de les instal·lacions. En el mateix període l’any 2021 hi va haver un total de 15.000 visitants.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: