1 de 10
VITICULTURA

La DO Montsant preveu una verema «en la seva mitjana» pel que fa a la producció

Enguany es veremaran uns 7 milions de quilos de raïm

La meitat dels cellers de la DO Montsant ja han començat a veremar | ND
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 6 de setembre de 2022 a les 12:20 |
La meitat dels cellers que conformen la Denominació d’Origen Montsant ja han començat a veremar, i encara que el primer dia de verema va ser el mateix de l’any passat, 19 d’agost, el cert és que el ritme enguany "és molt més alt, i es podria parlar d’una setmana d’avançament respecte a la campanya del 2021", segons s'ha apuntat aquest dimarts, en un comunicat.

La producció d'enguany, "dins la mitjana"Un dels motius de l’increment del ritme a l’hora de veremar són les "reiterades" onades de calor que s’han patit aquest estiu, "especialment sec i calorós". Les extremes temperatures del dia junt amb les temperatures nocturnes, que enguany no han baixat com és habitual, han accelerat la maduració del raïm a la zona.

En aquesta línia, la DO Montsant estima que enguany es veremaran uns 7 milions de quilos de raïm, el que "suposaria una xifra dins la mitjana de producció de la DO, després d’una campanya excepcionalment productiva", la de 2021, que va deixar 8,7 milions de quilos veremats. Actualment ja hi ha prop d’1,5 milions de quilos veremats, concentrats en les zones sud i mitja de la DO.

En zones, la verema de les varietats blanques ja està "molt avançada", i s’han començat a veremar les garnatxes negres. La carinyena, però, encara trigarà alguns dies a arribar al seu punt òptim de maduració. Pel que fa a la zona nord, i tal com és habitual, encara no han començat a veremar. La campanya començarà aquí previsiblement a mitjans de mes, tot i que dependrà una mica de si continuen les altes temperatures.

La DO preveu que, si habitualment la verema finalitza a finals d’octubre, enguany possiblement estarà tot veremat ja a mitjans del mateix mes. 
Participació