1 de 10
POLICIAL

Nou inspeccions policials als camps d'arròs per detectar possibles irregularitats de treball

L'operació va culminar la primera setmana d'agost, amb quatre controls més en finques d'Amposta

Camp d’arròs del Delta de l'Ebre | Josep M. Montaner
per Aguaita.cat, Amposta | 6 de setembre de 2022 a les 10:45 |
Agents de la Policia Nacional espanyola juntament amb personal de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Tarragona, han fet diverses inspeccions durant els mesos de juliol i agost en diferents finques d'arròs situades en municipis del Delta de l’Ebre.

En estos moments, en la campanya de l'arròs, s'està procedint a “birbar”, arrencar les males herbes que creixen al costat de l'arròs i que reduixen la seua producció, una de les poques tasques que continua sent manual i que precisa d'un important nombre de treballadors, aquests es distribueixen de manera uniforme dins de l'arrossar, seleccionant i arrencant les plantes nocives per al cultiu amb l'ús d'una falç i solen fer esta tasca descalços, amb pantalons llargs i camisa de màniga llarga per a protegir-se del sol, dels insectes i del frec constant de l'arròs.

Majoritàriament un elevat nombre de treballadors solen ser estrangers i amb esta mena d'inspeccions conjuntes es pretén, en primer lloc, detectar situacions de risc per als treballadors, com tracta d'éssers humans o delicte contra els drets dels treballadors i en segon lloc, detectar irregularitats tant en aplicació de la vigent Llei d'Estrangeria com en normativa laboral i de seguretat social.

L'operació es va iniciar el passat 28 juliol quan es va dur a terme la inspecció de cinc finques dedicades a aquesta activitat en les localitats de Camarles, Sant Jaume d'Enveja i Deltebre.

D'estes, només tres plantacions tenien de manera correcta la contractació de tots els seus empleats, en les altres dues, després d'identificar a les persones que es trobaven exercint l'activitat laboral, es va comprovar que cinc eren ciutadans estrangers que no es trobaven regularitzats al nostre país.

L'operació policial va culminar la primera setmana d'agost, amb altres quatre inspeccions realitzades en finques de la localitat d'Amposta, on en una d'elles es va comprovar que tres dels treballadors per compte d'altri, no comptaven amb el corresponent permís de treball i residència al nostre país.

En total es van realitzar nou inspeccions, amb 38 persones identificades, de les quals vuit es trobaven en situació irregular.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: