1 de 10
HABITATGE

1,2 milions d’euros per a la rehabilitació d’habitatges a Reus

En el marc d'una acció de Drets Socials per millorar cent barris de 38 municipis catalans

Drets Socials inverteix 1,2 milions per a la rehabilitació d’habitatges a la nostra ciutat | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 5 de setembre de 2022 a les 17:10 |
Aquest article es va publicar originalment el 5 de setembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La conselleria de Drets Socials, liderada per Violant Cervera, destinarà 1,2 milions d’euros per a la rehabilitació d’habitatges a Reus. Es tracta d’una convocatòria finançada amb fons Next Generation per actuacions destinades a la rehabilitació d’edificis d’habitatges "amb criteris d’eficiència energètica", segons s'ha apuntat en un comunicat.

Prop de 100 milions al conjunt del paísEl departament invertirà 97 milions d’euros per millorar 100 barris de 38 municipis de tot Catalunya. A banda d’aquestes accions, podran dur-se a terme obres per millorar l’accessibilitat, com la instal·lació d’ascensors, o la degradació física de l’edifici. També es podran realitzar actuacions d’urbanització o millora de l’entorn, com noves infraestructures de sanejament i millora de les zones verdes i zones comunitàries.

Així mateix, també se subvencionarà la creació d’oficines de rehabilitació en els mateixos barris per tal de facilitar la gestió de les actuacions programades. A banda de Reus, a la demarcació de Tarragona en total hi haurà una dotació per valor de més de 16,9 milions d’euros en set municipis.

El percentatge subvencionable de la inversió va directament relacionat amb la millora en l’estalvi energètic. Així, quan la reducció del consum sigui igual o superior al 30%, s’atorgarà un 40% de subvenció (amb un màxim de 8.100 euros/habitatge); quan la reducció del consum sigui igual o superior al 45% s’atorgarà el 65% de subvenció (un màxim de 14.500 euros/habitatge); i quan la reducció del consum sigui igual o superior al 60% s’atorgarà un 80% de subvenció (un màxim de 21.400 euros/habitatge). Les famílies en situació vulnerable podran rebre subvencions de fins al 100%.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: