1 de 10
SALUT MENTAL

Tot teixint per la salut mental

El club social de l'Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles organitza a Cambrils una exposició de cistelleria terapèutica

Cartell de la mostra | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 5 de setembre de 2022 a les 15:48 |
El Taller de Cistelleria Terapèutica del club social de l'Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles inaugurarà el dimarts 6 de setembre l'exposició Teixim per la salut mental al Centre Cultural de Cambrils.

El club social, des de finals de 2020El taller de cistelleria és una de les activitats que es realitzen setmanalment al servei social especialitzat per a persones que tenen un trastorn mental sever que ofereix l'Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles des del Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils.

Aquest club social es va obrir el desembre del 2020 "amb l'objectiu de promoure l'autonomia personal, la socialització, la inclusió socio-comunitària i la qualitat de vida del col·lectiu", segons fonts del consistori cambrilenc.

"Un clima especial"Durant les diferents sessions del taller, que aquest curs s'ha ofert per primera vegada a Cambrils, "s'ha establert un clima especial i les persones participants han après a treballar i realitzar diverses tècniques amb medul·la". L'exposició, s'ha afegit des de l'organització, "vol fer valer la feina realitzada, obrir les portes a realitzats sovint invisibilitzades per la societat i fer partícip a la població de Cambrils d'aquest procés creatiu que ha servit per apoderar a les persones que assisteixen al taller".

L'exposició, que es podrà visitar fins el 13 d'octubre de dilluns a divendres de 9 del matí a 9 del vespre, està formada per 19 cistells realitzats per les persones participants, a més d'imatges de persones amb trastorns de salut mental amb el seu relat de vida i fotografies del taller amb escrits sobre els beneficis de la cistelleria terapèutica.

Les persones participants en l'exposició són Isabel Carmona Huertas, Francisco, Sergi Valls Serón, Maria Carmen Algar Chicano, Rosa Maria, Antonio Gómez Garcia, Alberto, Juan Manuel Salvadó Pozón, Júlia Fabregas Ciurana, Asael Rodríguez Díaz i Tatiana.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: