1 de 10
LLEURE

Un matí de diumenge a Rojals

Aquesta pedania de Montblanc ofereix magnífiques vistes panoràmiques de la Conca de Barberà

Les vistes des de Rojals són esplèndides | MBO
per Marc Busquets Obré, Rojals, Montblanc | 2 d'octubre de 2022 a les 09:20 |
Aquest diumenge tornem a sortir per (re)descobrir la bellesa natural i patrimonials d'indrets del Camp i l'Ebre. Després de la pausa de la setmana passada per la Diada Nacional, en aquesta ocasió ens desplaçarem fins a Rojals, a la Conca de Barberà.

Per carreteraEl trajecte per carretera des de Reus no és especialment llarg, i un cop al lloc podreu gaudir de la tranquil·litat d'aquesta pedania de Montblanc. Hi ha uns 50 quilòmetres de distància. Agafeu la C-14 fins que arribeu a Montblanc i seguiu uns 12 quilòmetres més per la TV-7042. Aquesta última part del trajecte, a través d'una via estreta i plena de revolts, brinda però un gran espectacle natural quant al paisatge. A prop de 1.000 metres d'altitud, Rojals se situa a l'extrem nord-est de les muntanyes de Prades. Dels seus atractius patrimonials i arquitectònics cal subratllar l'església de Sant Salvador (amb el seu origen el segle XIII).
 

L'església de Sant Salvador Foto: MBO


La visita és especialment recomanable, més si tenim en compte podreu gaudir d'una preciosa vista panoràmica de la comarca. Situeu-vos a la part posterior del temple i seguiu les indicacions que trobareu en una placa de rajola en què se situen cims i localitats de l'entorn. A la vora hi teniu el cementiri

Rutes a peu i en bicicletaRojals és el punt de partida de diferents rutes de senderisme i de bicicleta de muntanya, per la zona, ja que de fet es tracta d'una porta natural de les muntanyes de Prades. A més, compta amb allotjaments rurals i un restaurant, la Socarrimada (al carrer de la Font) on s'hi poden degustar esmorzars de forquilla i hi fan carn a la brasa, entre altres.
 

La pedania és a una dotzena aproximada de quilòmetres de Montblanc Foto: Marianne Coatur

 

La sortida d'aquest cap de setmana ens descobreix Rojals Foto: MBO


Com a apunt històric, Rojals apareix documentat l'any 1151. Inicialment, segons sembla, va ser un municipi amb les masies dels Cogullons, la Bartra i el Pinetell de Rojals. L'any 1940 es va agregar a Montblanc. 

També us pot interessar:

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: