1 de 10
POLÍTICA

Àngels Pérez serà nomenada nova regidora d'En Comú Podem a Tarragona el 16 de setembre

La formació ha iniciat aquest dilluns una campanya informativa sobre la gratuïtat a Renfe

El diputat d'En Comú Podem, Jordi Jordan, i la nova regidora a Tarragona, Àngels Pérez, aquest dilluns a l'estació ferroviària. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 5 de setembre de 2022 a les 13:40 |
Aquest article es va publicar originalment el 5 de setembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conflicte amb la regidora a Tarragona d'En Comú Podem, Carla Aguilar, des de principis d'any ha deixat la formació a la pràctica sense portaveu. Aquesta situació, però, es resoldrà aviat. La renúncia d'Aguilar al juliol -arran de la suspensió de militància per part de la direcció nacional- ha fet que el seu relleu no es formalitzi fins aquest proper 16 de setembre, quan se celebrarà un consell plenari en què hi participarà la nova regidora, Àngels Pérez.

Pérez ha participat aquest dilluns en l'inici de la campanya dels Comuns per promoure l'ús de l'abonament recurrent de Renfe i reivindicar l'ús del transport públic. Pérez ha avançat que juntament amb la seva assumpció del càrrec es preveu que ben aviat es formi la nova coordinadora local de Tarragona en Comú i se substitueixi així la comissió gestora que ara mateix està al capdavant del partit en un context de provisionalitat.

Si no hi ha cap sotrac més, el grup municipal d'En Comú Podem encararà amb Àngels Pérez el tram final del mandat, això sí, en solitari. Malgrat haver assolit suficients vots com per obtenir dues cadires al ple, la marxa del grup del govern ara fa un any va tenir com a conseqüència més immediata la sortida d'Hermán Pinedo, que va passar a ser regidor no adscrit, però mantenint la gestió l'àrea de Patrimoni, Joventut i Cooperació.

El grup, doncs, va continuar funcionant amb una única representant, Carla Aguilar, i a causa del conflicte amb el govern de Pau Ricomà i el desacord entre l'espai de Podem i el de Tarragona en Comú, Aguilar va decidir no votar a favor dels pressupostos municipals. Diversos militants dels Comuns van dur aquesta situació a la comissió de garanties del partit i aquesta va acabar suspenent de militància a Carla Aguilar.

"Anar amb el transport públic té premi", nova campanya d'ECP


El passat dia 1 de setembre es va posar en marxa el termini -fins al 31 de desembre- en el qual tothom qui vulgui podrà viatjar de manera gratuïta amb els transports de Renfe arreu de l'Estat. L'anomenat abonament recurrent afecta tant els serveis de Rodalies com els de Mitja Distància i, segons ha apuntat el diputat Jordi Jordan, és una proposta del seu espai polític en la línia de la subvenció als combustibles.

Amb el missatge "Anar amb transport públic té premi", doncs, han dut a terme una acció informativa en diferents ciutats, també a Tarragona, just davant de l'estació ferroviària. Segons Jordan, aquesta mesura va en la línia d'ajudar les famílies de classe treballadora i a favor de la "lluita contra el canvi climàtic". A més, han reclamat millores en la qualitat i l'accessibilitat del transport públic.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: