1 de 10
COMERÇ

La històrica Ferreteria Martí de Reus, en obres

La primera planta de l'establiment de la plaça de la Sang serà d'atenció i venda, i la segona acollirà el magatzem i les oficines

Exterior de la botiga, a la plaça de la Sang de Reus | Joel Medina
per Joel Medina, Reus, Catalunya | 7 de setembre de 2022 a les 08:00 |
La Ferreteria Martí és un dels comerços més reconeguts del centre de la ciutat. Són 58 anys a la vora de la plaça de la Sang. I d’aquí a uns mesos, començarà una nova etapa per a l’establiment, ja que es troba en obres.

Els treballs tenen una durada estimada de mig anySegons l’encarregat de la botiga, Bieno Martí, “la idea és actualitzar el negoci i ampliar la zona de venda, unificant les seccions de ferreteria i parament en una mateixa planta”. Les obres es van iniciar el passat mes d’agost, i tot i que teòricament haurien de tenir una durada de mig any, segurament es finalitzaran el març de 2023.

Actualment, l’establiment es divideix en dues plantes. A la planta baixa hi ha la secció de ferreteria i, abans que es posessin en marxa les obres, el magatzem. I a la segona planta se situa la secció de parament. Com quedarà l’establiment quan s’acabin les intervencions? A la planta baixa s’ubicaran les seccions de ferreteria i parament, i a la segona hi haurà el magatzem i les oficines. D’aquesta manera, només el primer pis, que contindrà tota la zona de venda, estarà obert al públic.
 

Els treballs tenen una durada prevista d'un semestre Foto: Joel Medina


Ara per ara, una meitat de la primera planta de la botiga, la de l’antic magatzem, està tancada per les obres. És on estava situat l’antic Hospital de Reus. “Volem combinar aquesta part antiga de l'edifici amb una imatge nova, més àgil, perquè els clients puguin moure's amb facilitat”, expressa Martí. En conseqüència, el magatzem ja s’ha començat a muntar al segon pis, on es quedarà definitivament.

Volen una "major comoditat" per als clientsAfegeix que s’ha decidit actuar primer en una meitat de la planta principal i després en l’altra perquè, d’aquesta manera, no s’haurà de tancar la ferreteria. “A causa de la gran quantitat de reformes que cal fer, sabem que el treball serà llarg, però la coordinació de les diferents parts de l'obra ho farà més fàcil”, indica Martí.

Des de l’establiment valoren "positivament" els treballs que s’han dut a terme fins ara i esperen que, quan es finalitzin, donin "un nou aire" a la botiga. Confien que la instal·lació d’un sol pis per als clients faci que l’espai sigui més extens i, en conseqüència, hi hagi una "major comoditat".
 

Detall de l'aparador de la ferreteria, on consta l'anunci de la reforma Foto: Joel Medina

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: