1 de 10
RETORN A L'ESCOLA

Reus dona el tret de sortida del nou curs escolar amb 15.723 alumnes

Els estudiants de segon cicle d'infantil i primària han començat aquest dilluns i els de secundària, batxillerat i cicles formatius ho faran el proper dimecres

Inici del curs escolar a l'escola General Prim de Reus | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 5 de setembre de 2022 a les 11:05 |
El nou curs escolar comença a Reus amb 15.723 alumnes en l’etapa obligatòria. Amb 9.977 estudiants d’infantil i primària i 5.746 a secundària, els centres educatius tornen a l’activitat una setmana abans del que era habitual en un curs que compta amb unes 220 incorporacions. 

L’avançament de l’inici de curs és la principal novetat d’enguany, amb la tornada a les classes aquest dilluns 5 de setembre, el que va provocar queixes en el sector educatiu. Mentre els alumnes de segon cicle d’educació infantil i primària ja han tornat a les aules, dimecres 7 de setembre ho faran els de secundària, batxillerat i cicles formatius i dijous, els de les escoles bressol municipals. 

48 grups d'i3 als centres reusencs, dos més que el curs passat


Enguany, la ciutat compta amb 18 centres públics d’educació infantil i primària; un d’infantil, primària i ESO; una escola concertada d’infantil i primària; vuit concertades des d’I3 fins a 4t d’ESO; vuit instituts públics de secundària; dos públics d’educació especial i un de concertat; dues escoles de formació d’adults i una escola oficial d’idiomes. Aquest curs, l’escola Ciutat de Reus no obrirà les portes i els cinc alumnes que hi quedaven s’han reubicat als centres Mowgli i Els Ganxets. 
 

L'alcalde, Carles Pellicer; el regidor d'educació, Daniel Recasens; i la directora del centre General Prim, Núria Serrano. Foto: Estel Romeu


El curs escolar presenta una reducció de les ràtios, rebaixant de 23 a 20 els alumnes d’educació infantil i primària en els centres públics, fet que ha creat dos grups més d’I3 arribant als 48 a la ciutat. Pel que fa a escoles bressol municipals, queden 22 places disponibles per a infants nascuts l’any 2021 i 7 per als del 2022.

Reus Transport ofereix una setmana gratuïta als estudiants


L’altra iniciativa per evitar la segregació social és la gratuïtat de la targeta de transport per l’alumnat d’ESO afectat per l’adscripció única impulsada el curs anterior. Paral·lelament, Reus Transport ha aprofitat l’inici de curs per promocionar el transport públic entre els alumnes d’instituts, oferint una setmana gratuïta general per a tots els estudiants.
 
Del 12 al 16 de setembre, a l’aplicació de Reus Transport hi haurà disponibles codis QR que permetran utilitzar el transport per anar i tornar dels centres educatius de forma gratuïta. També hi ha un punt de llibre que incorpora dos bitllets en format QR per a cada dia de la setmana que permeten viatjar de 7 a 9 del matí i de 2 a 6 de la tarda. 

L'Institut Gaudí oferirà la Formació Professional Bàsica per primera vegada 


Una altra novetat d’aquest nou curs és la incorporació dels estudis de Formació Professional Bàsica a l’Institut Gaudí, oferts per primer cop a la ciutat. Es tracta d’uns estudis dirigits a estudiants de 3r d’ESO, o 2n en alguns casos excepcionals, que permeten que l’alumnat segueixi una formació específica vinculada al mercat laboral i amb la voluntat d’evitar que surtin del circuit educatiu. L’Institut Gaudí comptarà amb una FP Bàsica d’activitats domèstiques i neteja d’edificis, un pla de formació inicial en centres sanitaris i un itinerari formatiu específic en la cura d’animals i espais verds.r
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: