1 de 10
MOBILITAT

Part de l'aparcament en bateria del carrer del pare Manyanet passa a ser en filera

La mesura afecta un dels dos costats del vial per "ampliar la calçada" i solucionar "problemes de retencions" per la "proximitat" de l'escola

Una imatge del nou estat del carrer | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 2 de setembre de 2022 a les 09:40 |
Aquest article es va publicar originalment el 2 de setembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana ha reordenat el trànsit al carrer del pare Manyanet, "amb l’objectiu de millorar la circulació a la zona, solucionar problemes de retencions, dobles files i excés de velocitat, especialment davant la proximitat de l’escola pare Manyanet", segons fonts municipals.

L’actuació ha consistit en canviar l’aparcament en bateria d’un dels dos costats del vial per estacionament en filera, la qual cosa ha permès ampliar la calçada i instal·lar pilones entre els dos carrils de circulació. "S’evitarà així aparcaments en doble filera, i que vehicles que es troben el carril tallat envaeixin l’altre carril en sentit contrari".

Una rotonda al principi del carrerLes pilones instal·lades es "configuren també com un obstacle visual, que ha de fer reduir la velocitat dels vehicles i fer guanyar seguretat en la resta d’usuaris de la via", s'ha apuntat des del consistori. Al costat del col·legi també s'ha senyalitzat una zona escolar reservada per a pares d’alumnes, per tal que els nens baixin i pugin del cotxe "amb total seguretat". També s’han eliminat els girs a l’esquerra, des de les sortides dels carrers privats, "evitant així els perills d’accident a l’haver de creuar dos carrils, amb visibilitat limitada".

Finalment, s’ha implantat una rotonda al principi del carrer del Pare Manyanet, amb el carrer d’Antoni Rius i Miró, "per tal de facilitar el canvi de sentit dels vehicles i poder tornar pel mateix carrer sense haver de fer maniobres perilloses, que actualment, s’estaven produint", s'ha explicat des de l'ajuntament.
 

La rotonda a l'inici del carrer Foto: Reus.cat


Per aquest motiu "es modifica també els estacionaments al carrer d’Antoni Rius i Miró, amb la finalitat de que l’accés a la nova rotonda, estigui més definida".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: