1 de 10
DIADA NACIONAL

L’Esquerra Independentista del Camp presenta els actes per l’Onze de Setembre

Militants de l'Esquerra Independentista han presentat els actes per la Diada | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 1 de setembre de 2022 a les 13:35 |
L’Esquerra Independentista del Camp fa una crida a tornar omplir els carrers de Reus el proper Onze de Setembre. L’EIC vol que aquesta Diada sigui un espai de trobada que promogui un espai de lluita sota el lema nacional Fins a vèncer! Unitat popular, organització i lluita.

"Cinc anys després del 1r d’octubre, ens reafirmem: no hi ha receptes màgiques, no hi ha transicions de la llei a la llei possibles, no queden més orelles per parar a discursos plens de retòrica però buits de contingut. Front a qualsevol desencant, hi tenim precisament un aprenentatge que no pot deixar espai a recloure’ns, tot al contrari", ha expressat Laia Muntas, militant d’Endavant (OSAN) al Baix Camp.

"Tot plegat té una traducció real per la classe treballadora: l’augment del cost de la vida, la precarització laboral, la repressió, l’auge de la violència masclista i de l’extrema dreta, també al nostre territori", ha complementat Mariona Montalà, membre de la CUP de Valls. Per això, ha afegit, "al Camp, l’Esquerra Independentista movem fitxa i fem una aposta en aquestes coordenades aprofitant la diada per donar-li tota la força també en clau territorial".

En aquest sentit, Montalà ha destacat que les problemàtiques que pateix la classe treballadora al Camp són compartides nacionalment i peculiars al territori. "L’EIC entenem que la Diada de l’Onze de Setembre d’enguany pot i ha de ser un punt d’inflexió en positiu. Mitjançant la programació d’actes que hem preparat, proposem recuperar una organització coordinada, descentralitzada i unitària de l’Onze de Setembre del Camp que s’estengui durant el proper curs", ha reblat Montalà.

L’EIC vol que aquesta Diada, a l’inici del curs, pugui convertir-se "en l’inici d’un cercle virtuós de lluites, acumulació de forces i augment de l’organització i la mobilització en les coordenades que dibuixa l’Esquerra Independentista: independència, socialisme, feminisme, Països Catalans", s'ha conclòs. 

Els actesEl dimarts, 6 de setembre tindrà lloc El català, llengua de cohesió social i construcció nacional a dos quarts de 8 del vespre a la plaça del Teatre de Reus. Amb Marina Massaguer (sociolingüista), Pau Francesc (Endavant (OSAN) Tarragonès) i Mariona Quadrada (filòloga).

L'endemà serà el torn de Defensar la terra i la vida és lluita de classes, a les 7 de la tarda, Casal El Rebotim (al carrer de la Verge de la Pineda, 45, Vila-seca). Amb Eloi Redon (Plataforma Stop BCN World), Miquel Perelló (CUP Priorat), Laia Muntas (Endavant Baix Camp) i David Martí (nucli de suport CUP Salou).

El dijous, 8 de setembre s'ha previst Antifeixisme: ni honor ni glòria a les 7 de la tarda a Cal Cabaler (Sant Jaume, 1, Creixell). Amb Jordi Martí (CGT) i Vicent Gómez (CUP Creixell).

El 9 de setembre l'acte serà Del front de guerra a la nevera: crisis econòmiques actuals a les 7 de la tarda Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona. Amb Eva Miguel (CUP Tarragona) i Arnau Carné (Ítaca i Endavant (OSAN) Bages).

El dissabte, 10 de setembre, es farà l'acte polític central Fins a vèncer! a la plaça del Museu Casteller, de Valls, a dos quarts de 12 del migdia. Representants de diverses organitzacions de l’Esquerra Independentista (CUP, Arran, Endavant IOSAN) debatran en una taula rodona sobre el futur i el rol de l’Esquerra Independentista als Països Catalans.

Tot seguit, hi haurà l'anomenat 1r vermut antirepressiu, i tots els beneficis de la barra aniran destinats a la Marató Antirepressiva, una iniciativa que presentarà Eva Pous, advocada d’Alerta Solidària.

Ja l'Onze de Setembre, a les 10 del matí i a Vandellòs, es realitzarà un acte polític a la plaça dels drs. Gil-Vernet, de la qual se’n vol canviar el nom pel de Josepa Figueres, dona del Carrasclet. S’hi durà a terme una xerrada feminista. A les 12 del migdia, a Capçanes, hi haurà la celebració de l’acte d’homenatge al Carrasclet.

A les 3 de la tarda, a Reus, es farà un dinar popular davant del Casal Despertaferro. Paral·lelament, a Tarragona l’EIT participarà dels actes de la coordinadora de l’Onze de Setembre a Tarragona. Tot plegat conduirà, com és habitual, a la manifestació del vespre amb inici al Mercat Central i finalització al Fossar Vell (Peixateries Velles), on s’hi farà l’acte polític final.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: