1 de 10
POLÍTICA

Andreu Martín: «El projecte del Carrilet ens genera desconfiança»

El portaveu del grup socialista a l’ajuntament critica que aquesta iniciativa “no ha estat consultada ni amb els grups municipals ni amb la ciutadania”

Andreu Martín assegura que el projecte “no ha estat consultat ni amb els grups municipals ni amb la ciutadania” | Cedida
per Joel Medina, Reus, Catalunya | 1 de setembre de 2022 a les 13:15 |
Les reaccions dels grups municipals al projecte del “nou” Carrilet presentat pel govern no s’han fet esperar. És un dels temes cabdals d’aquest mandat, que ja arriba al seu final. Tal com va avançar a Reusdigital.cat el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, des dels socialistes no es comparteix la forma com s’ha presentat aquesta iniciativa. “El govern va perdre la credibilitat amb la seva proposta de tancar el mercat sense una alternativa i sense unes raons que ho justifiquessin”.

Sobre el procés participatiuMartín ha parlat també del procés participatiu al respecte, el qual ha qualificat de “fiasco i error”. Segons el portaveu, “els ciutadans no van tenir l’oportunitat d’expressar el que volien per al barri, les preguntes estaven dirigides a allò que volia el consistori”.

En aquesta mateixa línia, han explicat que del procés participatiu van sorgir dues propostes principals. La primera, segons Martín, va ser en l’àmbit de salut: “Les persones volien serveis de salut pròxims”, ha subratllat. I la segona, en paraules del portaveu, va consistir a demanar “una promoció del comerç”.

Des dels socialistes s'assumeix “pot tenir explicació” el fet que el projecte presentat no compti amb un servei de salut. D’altra banda, critiquen que la proposta de manteniment del mercat és "poc concreta": “En 600 metres quadrats no pots fer un mercat, no arriba ni a un supermercat”, ha argumentat Martín. No obstant això, el portaveu celebra les obres recentment adjudicades dels carrers del Canal, de Joan Ramis i de Tetuan “gairebé tocant la campana de finalització”.

“A més, en aquest barri, de moment, el govern no ha fet res, i per això ha de salvar la cara, a més, amb quelcom fet a mida”, ha destacat Martín. El líder de l’oposició ha valorat favorablement que es dugui a terme una actuació al sud del terme amb la participació de la ciutadania. “Però és que aquest no és el cas”, ha subratllat, per després carregar contra el fet que “aquest projecte s’ha aprovat a través d’un decret d’alcaldia i en una junta de govern local sense la participació dels grups municipals”.

Martín ha carregat contra els tempos del govern


Ha criticat que “això arriba a un any de les eleccions i en un mes d’agost, com si es volgués evitar el debat públic”. Des del PSC s’ha anunciat que, “quan es tingui oportunitat, es preguntarà al govern”. Martín ha previst que “els costos podrien arribar als 10 milions d’euros, el mateix pressupost que el centre de fitness, amb això, el Guggenheim tampoc es pot fer”. També ha comentat que “és una oportunitat perduda que el projecte de més envergadura en l’àmbit urbanístic que s’enceta s’hagi anunciat sense consens, i això fa que qui vingui després ho hagi de revisar tot”. “Hi ha alguns elements que ens han sorprès i no sé si els voldrem complir”, ha anunciat Martín.

Són aspectes que afecten la Generalitat de Catalunya. El primer és la qüestió de l’alberg, i el segon, a l’estació d’autobusos, a càrrec de la Generalitat. “No s'ha fet res per aquest barri ni per Reus, a sobre, la ciutat ha de pagar la nova estació d’autobusos i l’alberg?”, s'ha preguntat. Des del govern municipal, amb tot, s’ha detallat que ja hi ha converses amb el govern autonòmic per tal de concretar aquesta actuació.

Quin és el projecte del PSC?


Segons els socialistes, “l’oferta de mercat ha de ser àmplia i ha de ser real”. Martín ha posat d’exemple la iniciativa del Consell Comarcal del Baix Camp, que ha signat un conveni amb Reus Mobilitat i Serveis per establir fins a 20 parades de “productes de proximitat”, segons va explicar el consistori.

No necessàriament ha de ser un mercat tradicional com el que hi ha en aquest moment, comenten. “En aquell espai caben moltes coses, però sí que ha d’esdevenir un punt de trobada, i sembla que no es vol que ho sigui”, ha indicat Martín.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: