1 de 10
ENTITATS

L’Associació d’Alzheimer es queixa del preu del lloguer que paga a la Fundació Rosa Maria Vivar

L’entitat està situada en unes instal·lacions de la Fundació, que els suposen un cost de 4.537 euros mensuals

L'Associació d'Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius, en roda de premsa | Cedida
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 1 de setembre de 2022 a les 12:43 |
“Una relació de propietari i llogater”: és com defineixen des de l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius el vincle amb la Fundació Rosa Maria Vivar, propietària de les instal·lacions on l’associació treballa. Un "deteriorament" de l'entesa entre les dues entitats i un lloguer de 4.537 euros són les queixes que l’Associació d’Alzheimer ha presentat aquest dijous al matí en roda de premsa. 

El lloguer ascendeix a 9.075 euros si l'ocupació és de més del 80%


L’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius està instal·lada a un centre terapèutic propietat de la Fundació Rosa Maria Vivar en uns terrenys propietat de l’Ajuntament de Reus, amb un conveni a tres parts. L’entitat, però, denuncia que paguen un lloguer de 4.537 euros mensuals, i que aquest pot arribar als 9.075 en cas de tenir un 80% d’ocupació. 

Asseguren, a més, que “si baixem d’aquest aforament de persones usuàries, continuarem pagant ja sempre la segona quantitat més elevada”. L’entitat exposa que es tracta d’una clàusula “abusiva” i que “vam demanar que no estigués al contracte, però la fundació no va cedir en aquesta petició”. Afegeixen que “no es va dir res al començament de les converses”, ni quan “es va presentar el projecte a la ciutadania” de l’import del lloguer. Pel que fa al paper del consistori, l’entitat comunica que és coneixedor de la situació. 

"No s'ha permès" instal·lar un rètol amb el seu nom


Una altra de les denúncies per part de l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius és la confusió que es produeix entre les dues entitats. Declaren que “totes les teràpies que s’efectuen al centre formen part del Lerín Neurocognitive Program, programa terapèutic que s’ha creat durant més dels 20 anys que té d’existència la nostra associació” i que “les duem a terme a les instal·lacions de la fundació assumint el lloguer”. 

Per evitar les confusions entre les entitats i les activitats que duen a terme, l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius exposa que van intentar “situar un cartell amb el nostre nom a les instal·lacions per a indicar la presència del projecte de l’entitat titular de l’activitat”, però que “malauradament la fundació no ha permès la ubicació d’aquest rètol”. 

L’Associació d’Alzheimer assegura que fan aquestes denúncies per una “qüestió de legitimitat” i per “reivindicar el nostre lloc”. D’altra banda, des de Reusdigital.cat s’ha contactat amb la Fundació Rosa Maria Vivar. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: