1 de 10
OBRES I MILLORES

Els treballs d'urbanització de l'accés al sector nord de Cambrils, a la recta final

Una rotonda ha de connectar aquesta zona del terme amb la carretera T-312

Treballs de pavimentació a la rotonda que connectarà el nord de Cambrils amb la T-312 | Cedida
per Marc Busquets Obré, Cambrils, Catalunya | 1 de setembre de 2022 a les 09:55 |
Les obres de construcció de la rotonda que connectarà tota la zona nord de Cambrils amb la carretera T-312 encaren la seva recta final. Actualment, i segons precisen fonts del consistori de la vila marinera, el ritme d’execució d’aquesta obra "és el previst" i ja s’està procedint a la pavimentació definitiva d’aquest vial.

Una "nova centralitat"Els treballs constructius no han suposat cap tall de circulació, "però la pavimentació implicarà, per pocs dies, una regulació de pas alternatiu que pot generar alguna retenció en hores punta", tal com s'assenyala per part de fonts municipals.

El regidor d’Obra Pública, Enric Daza, explica que aquesta obra “és fonamental per impulsar la gran transformació urbanística d’aquella zona que revitalitzarà el polígon Belianes al millorar-ne molt la seva connexió amb l’A-7 i l’AP-7”. En la mateixa línia, afirma que “el nou accés nord de Cambrils forma part de l’estratègia urbanística de l’equip de govern municipal per connectar l’estació del corredor ferroviari del mediterrani, el polígon Belianes i la zona esportiva municipal a la trama urbana i, de passada, generar una nova centralitat al barri Antic i la Parellada”.

"Un repte"La connexió d’aquesta nova rotonda amb l’avinguda de l’Esport, que inclou el pas del barranc de la Verge del Camí "ja finalitzat, avança satisfactòriament i d’acord al ritme previst", s'indica des de l'ajuntament. Per la seva banda, la nova avinguda de l’Esport (descrita des del consistori com "una altra obra cabdal per millorar la mobilitat i l’ús ordenat de tota la zona de davant de la ciutat esportiva municipal"), també pren forma. En aquest sentit, des del govern s'ha volgut recordar que la urbanització de l’avinguda de l’Esport consisteix en una doble calçada lateral amb un passeig enjardinat central. L’amplada dels carrils de circulació serà de 3,20 metres, amb doble carril per a cada sentit, "per absorbir les necessitats de trànsit fluid dins la nova avinguda".

Per a Daza, “abordar totes aquestes obres conjuntament és un repte però, a la vegada, és una gran oportunitat per resoldre l’ordenament d’un espai del nostre municipi que esdevindrà una nova centralitat, més tenint en compte les possibilitats urbanístiques que permet el PA-6 Pinaret. A banda, abordant totes les obres a la vegada minimitzem les molèsties, escurcem la durada dels treballs i, a més, estalviem molts recursos de tot tipus, especialment econòmics”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: