1 de 10
CINEMA

Més d'un miler de persones passen aquest estiu pel CINC

El Cicle de cinema infantil en català creix un 8% quant a espectadors respecte l'edició de 2021

Imatge d'espectadors a l'exterior dels cinemes Axion, abans d'una sessió del CINC | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 1 de setembre de 2022 a les 09:38 |
El CINC, el Cicle de cinema infantil en Català que s’ha dut a terme a La Fira Centre Comercial de Reus ha tancat l'edició de 2022 "amb unes xifres immillorables", segons l'organització. Han estat 1.028 els espectadors que han passat al llarg pels cinemes Axion durant les vuit projeccions que s'han dut a terme en els mesos de juliol i agost (una setmanal, els dijous a la tarda). 

Des del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, doncs, s'ha celebrat que "tot les entrades s'han exhaurit, i la majoria s'han venut abans del dia de la projecció gràcies a la compra en línia". Els tiquets tenien un preu reduït de 2 euros.

El regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, com la gerent de La Fira, Patricia Perugini, s'han mostrat "molt satisfets" amb aquests "bons resultats" i preveuen donar continuïtat al cicle. A més s’estudiarà ampliar el nombre de localitats disponibles, així com impulsar altres accions per facilitar al públic de Reus veure cinema en català.

La tornada a Reus del CINC va ser possible gràcies a les converses que des de 2019 van mantenir el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, la regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i La Fira. "Les bones xifres de l’any passat, amb un total de 931 espectadors, van animar els organitzadors a continuar amb aquesta aposta", s'ha conclòs des del CNL.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: