POLÍTICA

L’oposició de Salou denuncia irregularitats en la llicència del wifi municipal

ERC, Cs i PP Salou denuncien conjuntament la "mala gestió de l’equip de govern", avalats pels informes del Secretari i de l’Interventor municipal

Un usuari connectant-se a la xarxa de Wifi | CHV
per Redacció, Tarragona | 31 d'agost de 2022 a les 16:31 |
L'oposició a l'Ajuntament de Salou, conformada per ERC, Ciutadans i Partit Popular, ha pres, de nou, un acord conjunt per a sortir al pas de “les irregularitats en les condicions de la concessió directa per a l'ús de domini públic” que en el seu moment el govern va signar amb l'empresa WIONGO Leading Smart Destinations, SL, per la creació d'una xarxa wifi municipal i, molt particularment, sobre la no “adequació a la legalitat pel qual fa efecte a la bonificació del 100% de la taxa municipal”, segons el decret signat 1362/2019.

Irregularitat, segons els grups de l'oposició, que “ja vam posar en dubte els tres partits durant l'anterior mandat, i que, malgrat demanar insistent i exhaustivament la revisió de la llicència atorgada, van ser necessàries les signatures dels nou regidors de l'oposició perquè el Secretari i l'Interventor municipals haguessin d'emetre un informe on queda reflectida l'esmentada irregularitat”.

Els grups havien presentat una proposta de resolució al ple. “Quan tres partits amb ideologies tan diferents es posen d'acord, és que una cosa seriosa està passant, i que no hem de permetre. Considerem que aquesta llicència presenta greus sospites. Especialment quan en un inici denunciem la manifesta possibilitat d'un negoci subjacent de mineria de criptomoneda en la seva gestió. Crit d'atenció que en el seu moment va produir somriures en el govern municipal, però que al nostre entendre era un element d'alarma”.

L'oposició demana al ple que per part dels serveis tècnics de l'ajuntament es realitzi una liquidació provisional respecte a la “contraprestació i informació rebuda en el consistori”. Concretament, reclamen les dades que l'empresa està obligada a facilitar al consistori segons l’acord, i que en el cas que la liquidació i fiscalització efectuades sigui totalment o parcialment insuficient per a “satisfer l'acord de bonificació” del pagament del 100% de les taxes municipals, “es requereixi a l’empresa esmentada el pagament de les mateixes retroactivament als exercicis de 2022”.

Per tot plegat reclamen que "es procedeixi a la revisió d'aquesta mena d'ordenances fiscals, per evitar amb futurs decrets bonificacions de taxes per ocupació o ús de domini públic municipal, i l'anul·lació del decret 1362/2019". Malgrat tot això, la proposta ha estat rebutjada amb els vots en contra de l'equip de govern al migdia d'avui, encara reconeixent aquest l'existència d'"irregularitats en la contraprestació de les bonificacions que se li fan a l'empresa i que s'haurà de procedir a la revisió d'aquesta mena d'ordenances fiscals”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: