1 de 10
EMPRESES

L'empresa sud-coreana ILJIN Materials començarà a operar la primavera de 2025 a Mont-roig del Camp

Els primers moviments de terra als terrenys es faran en quatre mesos i les obres s'iniciaran l'any que ve

Les autoritats durant la visita als terrenys on s'ubicarà l'empresa | ACN
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 31 d'agost de 2022 a les 14:00 |
L’empresa sud-coreana ILJIN Materials, fabricant de components de bateries, començarà a produir a la primavera de l'any 2025 a Mont-roig del Camp. La companyia invertirà 600 milions d'euros i donarà feina a 500 persones.

Les obres començaran l'any vinent


L'alcalde del municipi, Fran Morancho, ha confirmat que l'empresa es posarà en marxa l'any 2025 durant la visita del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, aquest dimecres als terrenys on s'ha d'ubicar la planta. Les autoritats han explicat que es faran els primers moviments de terra en quatre mesos i que les obres s'iniciaran l'any vinent. "Tot avança correctament i en els propers mesos veurem com es fan les passes necessàries perquè això es materialitzin amb les dates previstes", ha afirmat Torrent. 

Des de l'anunci de la inversió al mes de maig, tant el Govern com l'ajuntament han treballat per al desenvolupament del Pla Parcial perquè l'empresa sud-coreana es pugui instal·lar a la zona dels Comellarets, en una superfície de 30.000 m2. L'alcalde de Mont-roig ha explicat que la companyia ja prepara el projecte executiu i que les obres per construir la fàbrica, les àrees de magatzem i un edifici tècnic s'iniciaran l'any que ve. "Ara per ara, podem dir que el calendari s'està complint i que estem fent tots els esforços perquè aquesta inversió, d'aquesta magnitud, sigui una realitat amb les dates que ells necessiten, ja que ja tenen compromisos per facilitar els seus productes a diferents proveïdors", ha remarcat Morancho.

Per la seva banda, el conseller Torrent ha destacat que la inversió de 600 milions d'euros- la més elevada dels últims 20 anys a Catalunya d'aquest tipus- reafirma el potencial del país. "Recordem que ILJIN Materials fabrica un producte molt específic, però clau en tota la cadena de valor de bateries, per tant, ens posiciona en un àmbit que serà estratègic en els pròxims anys", ha afirmat. Així mateix, Torrent ha assenyalat que la seva instal·lació també servirà per atraure altres empreses del sector i relacionades amb el món de les bateries. "Farà de tractor del territori; un gran projecte com aquest demostra que Catalunya, el Baix Camp i, especialment, Mont-roig del Camp, pot acollir altres projectes d'aquestes característiques en el futur", ha afegit. En aquest mateix sentit, Morancho també ha explicat que el municipi té sol disponible per acollir altres companyies.

De fet, el titular d'Empresa ha assegurat que l'empresa sud-coreana va decidir-se per Mont-roig per criteris tècnics, per la seva ubicació i per la "formació i el talent" de les persones del territori. "Es van alinear tots aquests elements perquè finalment fos Mont-roig la ubicació perfecta. Ens agrada molt que es triï Catalunya i, específicament, Mont-roig, i la seva instal·lació ha de servir per fer aquesta transició cap a un nou model productiu", ha assegurat Torrent.

ILJIN Materials es va fundar l'any 1968 i té la seu central a Seül. Actualment, té 1.100 treballadors a escala internacional. Des de la seva fundació només disposava d'una planta de producció a Iksan (Corea del Sud), però fa pocs anys en va construir una a Malàisia. La fàbrica de Mont-roig serà la primera planta de producció a Europa. La companyia compta amb clients com LG Energy Solution, Samsung SDI, Volkswagen o Northvolt, entre d'altres. En concret, es dedica a la fabricació del producte elecfoil, una làmina de coure - patentada per la multinacional - que és més fina que un cabell humà i esdevé un element bàsic per a les bateries de liti que s'usen en els vehicles elèctrics i productes electrònics.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: