SOCIETAT

El Corembe veu «antidemocràtiques» les crítiques a l'anunci del monument franquista de Tortosa

L'entitat denuncia una "actitud de censura" i nega que pretenguen "fer exaltació o apologia" de cap ideologia amb l'anunci del programa de Festes de la Cinta

Un ciutadà camina pel pont de l'Estat mentre observa el monument. | Sofia Cabanes
per Aguaita.cat, Tortosa, Terres de l'Ebre | 31 d'agost de 2022 a les 13:21 |
El Col·lectiu per la reinterpretació del monument de la batalla de l'Ebre (Corembe) considera "antidemocràtiques" les crítiques sorgides a l'aparició d'un anunci de l'entitat amb una imatge del monòlit franquista al programa de festes majors de la Cinta de Tortosa. Denuncien una "actitud de censura" amb l'objectiu de "silenciar" la seua posició, volent fer-los "fora" d'este programa, i reivindiquen la seua "llibertat d'expressió" com a associació "legalment constituïda".

El Col·lectiu assegura que no pretén fer cap "apologia d'ideologia política alguna"


Des del Corembe subratllen que "l'anunci publicat en cap cas pretén fer exaltació o apologia d'ideologia política alguna", tot afegint que el col·lectiu està format per persones de "diferents sensibilitats polítiques" amb l'objectiu de "preservar el patrimoni cultural tortosí". En un comunicat fet públic este dimecres, el col·lectiu relata que l'anunci publicat al programa tenia per voluntat "desitjar unes bones festes a la ciutadania de Tortosa" i que l'entitat va fer les "gestions pertinents" al respecte "complint tots els requisits per a ser al programa oficial de festes".

L'entitat remarca que la seua posició té el suport del 68% dels 5.755 participants en la consulta de 2016 sobre la reinterpretació. "Cap partit amb representació a l'Ajuntament de Tortosa arriba a tenir aquest suport", remarquen, abans de demanar "coherència i respecte" als "polítics" que els han criticat. Fins i tot, ha anunciat que estudien "possibles accions legals" contra les persones que efectuïn "afirmacions injurioses, calumnioses o puguin atemptar contra el seu dret a l'honor".

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: