1 de 10
SEGURETAT CIUTADANA

Procés de selecció a la Guàrdia Urbana de Reus per incorporar deu agents

Un 30% de les places es reserva a dones

Agents del cos, en un control | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 31 d'agost de 2022 a les 09:32 |
L’Ajuntament de Reus ha obert el procés de selecció de 10 places d’agent de la Guàrdia Urbana amb la publicació al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona de les bases i la convocatòria. Com a novetat, el procés incorpora la preferència en perspectiva de gènere, i reserva un 30% de les places per tal que siguin proveïdes per dones.

Una vegada finalitzat els procés de selecció, els seleccionats que disposin de la titulació específica podran incorporar-se directament a la plantilla de la Guàrdia Urbana; i els que no, hauran de realitzar el curs corresponent d'un any de durada a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

El sistema de selecció és el d’oposició lliure. Les 10 places corresponen a l’Oferta Pública d’Ocupació de l’any 2022. D'acord amb la Llei de les policies locals de Catalunya i amb l'objectiu d'equilibrar la presència de dones i homes en la plantilla, un 30% de les places de la convocatòria hauran de ser proveïdes per dones.

Per a l’adjudicació de les places se seguirà una única llista de les persones que hagin superat el procés, ordenades segons la puntuació obtinguda, llevat que per aquest procediment no s'assoleixi el mínim del 30% de dones previst. En aquest cas es donarà preferència a les candidates dones, fins a assolir l'objectiu, sempre que les candidates dones seleccionades amb aquest criteri no tinguin un diferencial negatiu de puntuació de més del 15% respecte als candidats homes preterits. La plantilla de la Guàrdia Urbana compta actualment amb 148 efectius.

La regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, ha dit que "el govern ha fet l’esforç de convocar noves places de la Guàrdia Urbana cada any. Destinem molts recursos, tant tècnics com humans, perquè Reus continuï sent una ciutat segura". En aquesta línia, ha apuntat que "hem obert la convocatòria per cobrir 10 noves places d’agent de la Guàrdia Urbana amb un doble objectiu: incrementar la plantilla del cos de seguretat, per tal de mantenir els estàndards de seguretat que Reus es mereix; i introduir la perspectiva de gènere". Per això, ha conclòs, "reservem del 30% de les places per a dones, amb la voluntat de feminitzar el cos i equilibrar la presència de dones i homes en la plantilla del cos”. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: