1 de 10
LABORAL

A gairebé 50 graus: les condicions que segons CCOO imposa l'empresa del servei d'escombraries del Tarragonès

El sindicat assegura que la companyia incompleix la normativa de prevenció de riscos laborals en relació amb l'estrès tèrmic

Cartell amb el logotip de FCC | Europa Press
per Redacció, Tarragona | 30 d'agost de 2022 a les 16:19 |
CCOO de Tarragona ha denunciat que l'empresa adjudicatària del servei de recollida d'escombraries, neteja viària i gestió de deixalleries del Consell Comarcal del Tarragonès, FCC Medio Ambiente S.A., obliga els seus treballadors a utilitzar vehicles de recollida i neteja sense que els aires condicionats funcionin, exposant-los a temperatures, dins de les cabines de gairebé 50 graus. Segons el sindicat, aquestes condicions de treball han provocat diversos casos de marejos i desmais i assegura que la companyia incompleix la normativa de prevenció de riscos laborals en relació amb l'estrès tèrmic.

Els sindicalistes també han denunciat que la direcció de l'empresa amenaça o sanciona els empleats amb faltes greus o molt greus, amb suspensió de feina i sou o fins i tot amb acomiadaments als treballadors que es neguen a treballar en aquestes condicions. "Les pressions i assetjament per part dels comandaments són constants, i provoquen a les persones treballadores un estat d'ansietat i malestar insuportables", afirmen en un comunicat. "La situació és absolutament preocupant, i totalment inadmissible des del punt de vista de la salut laboral, més encara quan l'empresa es nega a reunir-se amb la representació legal dels treballadors per tal de trobar-hi solucions adequades", tanquen.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: