Pagesia

Més de dos-cents pagesos es manifesten a l'Ebre contra els robatoris de garrofes

A la plana del Montsià, els furts esdevenen diaris

Imatge de la manifestació de la pagesia | Cedida per la Plana Ràdio
per Aguaita.cat, Santa Bàrbara | 30 d'agost de 2022 a les 11:48 |
Malestar entre els pagesos ebrencs afectats pel robatori de la garrofa. En un any en què la collita de l'oliva no promet ser gaire bona, els que treballen la terra veuen com dia a dia augmenten els robatoris de garrofa a les seues finques. 

El problema afecta a tot el camp ebrenc però principalment a la plana del Montsià. És per això que el passat dilluns van manifestar-se als carrers de Santa Bàrbara demanant més controls policials i justícia per no perdre la seua collita per uns robatoris de garrofa que ja es produeixen diàriament.

Al voltant de 200 pagesos van assistir a la manifestació de Santa Bàrbara, al Montsià. Es van organitzar arran que Agustí Vallés, pagès planer formes un grup de WhatsApp. Ràpidament, es van afegir al grup fins a 200 pagesos afectats per la mateixa problemàtica, principalment al Baix Ebre i Montsià.

Després d'una reunió el passat divendres van decidir manifestar-se ahir dilluns 29 als carrers de Santa Bàrbara. No estan contra la policia en cap cas. Sol exigeixen que entre tots es faci xarxa i puguin viure del conreu de la terra i no córrer a collir la garrofa abans d'hora per por de perdre-les totes.
 

Imatges de la protesta pel robatori de les garrofes a Santa Bàrbara Foto: Cedida per la Plana Ràdio

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: