1 de 10
SOCIETAT

Es concentren a Barcelona en suport a Mohamed Said Badaoui

Se l'acusa d'haver-se "radicalitzat" per expulsar-lo del territori estatal

Mohamed Said Badaoui, a la concentració del passat dilluns | UCFR/ Twitter
per M.B., Reus, Catalunya | 30 d'agost de 2022 a les 09:31 |
Aquest passat dilluns a la tarda, desenes de persones s'han concentrat a l'exterior de la delegació del govern central a Catalunya per mostrar el seu suport a l'activista reusenc Mohamed Said Badaoui, sobre el qual pesa una ordre d'expulsió del territori estatal.

Aquest s'ha queixat que se l'acusa d'haver-se "radicalitzat" sense que s'hagi aportat cap prova al respecte. Es dona el cas que el president d'una associació cultural islàmica de Vilanova i la Geltrú ha denunciat una situació similar. 

Com a entitat que s'ha sumat a la concentració per donar suport a Mohamed Said Badaoui, Unitat contra el Feixisme i el Racisme de Reus (UCFR) ha apuntat a la xarxa que la convocatòria del passat dilluns a Barcelona ha estat per "denunciar el racisme institucional i l’intent d’intimidar activistes migrants que lluiten per la justícia social i els drets de tothom". Han donat resposta a la crida altres col·lectius, com ara l'Associació per la defensa dels drets de la comunitat musulmana (Adedcom), Stop als fenòmens islamòfobs, Joventut multicultural musulmana i el Sindicat de manters de Barcelona. 

La situació de Mohamed Said Badaoui es va donar a conèixer dies enrere, quan aquest va revelar que tenia una ordre d'expulsió. A Reus es va convocar una concentració al Mercadal, i els grups municipals amb representació al ple (a excepció de Cs) van emetre un escrit conjunt per mostrar el seu suport a l'activista, que des dels 10 anys viu a Catalunya i que en clau local s'ha implicat en diverses causes socials i solidàries. 

La setmana passada, quatre grups al Congrés (En Comú Podem, ERC, Junts i la CUP) van demanar, per escrit i a Interior, que s'aturés l'expulsió del reusenc. A banda, aquest ha estat rebut per la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, qui ha assenyalat a la xarxa que les acusacions que pesen sobre Mohamed Said Badaoui són "infundades". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: