1 de 10
POLÍTICA

Ferran Bel nega que l'Ajuntament de Tortosa supervise la publicitat del llibre de Festes de la Cinta

Polèmica a les xarxes arran de la publicació d'un anunci on es mostra el monument franquista en un lloc destacat del programa

Vista del monument franquista de Tortosa. | Sofia Cabanes
per Aguaita.cat, Tortosa, Baix Ebre | 29 d'agost de 2022 a les 15:30 |
La polèmica està servida. Dies enrere es va difondre el comunicat on la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa denunciava que el programa de Festes de la Cinta de Tortosa contenia un anunci de COREMBE (partidaris de la reinterpretació del monument franquista) I Tortosins pel monument on "blanquejaven i enaltien el franquisme". La Comissió demanava responsabilitats a l'equip de govern del consistori. Arran del comunicat, algunes persones destacades de la societat Tortosina es van posicionar.
És el cas de Ferran Bel, exalcalde de Tortosa, antic membre de la Direcció de Junts per Catalunya i actual diputat al Congrés pel Partit Demòcrata Europeu.

A través de les xarxes socials ha respost a un article publicat a Marfanta (diari digital tortosí) a Sisco Lahosa, professor de filosofia i director de l'Institut de Batxillerat de Tortosa, fins a l'any 2015 i regidor de l'Ajuntament de Tortosa durant el mandat 2003-2007. 

L'article es titulava Tinguem la Festa en Pau i demana una disculpa als tortosins i tortosines, ja que l'anunci on es desitja unes bones festes està en una de les planes principals del llibre de Festes. Bel, al seu torn contesta que el programa publicitari de festes no està editat per l'Ajuntament de Tortosa i que no se supervisa ni es gestiona la publicitat des del consistori. Demana "no fer demagògia" amb el cas.

D'ençà de 1966 que el Monument Franquista de Tortosa no apareixia en portada o de manera destacada, l'any en què Franco va visitar la ciutat per inaugurar-lo. De moment les xarxes bullen, entre polítics defensant al consistori com és el cas de Bel i detractors de la permissivitat del consistori envers no condemnar els símbols franquistes que perviuen a la ciutat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: