1 de 10
OBRES I MILLORES

S'adjudica l’obra per completar la transformació en zona de vianants del raval de Santa Anna i el carrer de Salvador Espriu

Per una mica més de 220.000 euros, IVA inclòs, a Garcia Riera SL

Imatge virtual del segon tram del raval de Santa Anna | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 29 d'agost de 2022 a les 09:43 |
L’Ajuntament de Reus ha adjudicat a l'empresa Garcia Riera SL, per un import de 721.890,99 euros (IVA inclòs) el contracte d’obres per executar la segona fase de transformació en zona de vianants del raval de Santa Anna, que afecta el tram entre el carrer de Santa Anna i la plaça de Catalunya i el carrer de Salvador Espriu. El contracte, ara pendent de formalitació, permetrà donar continuïtat a les obres del primer tram del raval, entre la plaça de Prim i el carrer de Santa Anna, i "preveu la millora urbanística dels vials amb l’objectiu de potenciar la mobilitat sostenible i incloure serveis públics d’acord a l’estratègia Reus Smart City", segons fots municipals han destacat aquest matí de dilluns.

El projecte compta amb l’aprovació provisional de finaçament Next Generation de la Unió Europea, i defineix les obres de reforma de la pavimentació, drenatge, enjardinament i mobiliari urbà; així com el control d’accés restringit a través de la instal·lació d' una pilona automàtica amb identificació de lectura de matrícula de vehicles.

Els detallsPel que fa al paviment, al tram del raval de Santa Anna s'hi substitueix l’encintat de la vorera sud, "per una vorada accessible, que permeti la recollida de les aigües de pluja". El paviment de les voreres, amb tot, es manté. El paviment entre voreres es preveu d'aglomerat asfàltic polit amb polidora metàl·lica i tractada amb resina aquosa de protecció de l'aglomerat.

Al carrer de Salvador Espriu s'hi renovarà tot el paviment existent. S'ha previst un paviment a un sol nivell, separant la zona de vehicles de la zona de vianants mitjançant jardineres. "El mobiliari urbà donarà singularitat a l’espai", segons s'ha apuntat des de l'ajuntament, ja que "els nous elements es configuren a partir de parklets, elements de fusta amb jardineria i plataforma d'estada, que permeten generar nous espais de relació". També s’hi instal·laran cadires, taules, papereres i bancs de fusta, a més d’aparcaments per a bicicletes, com ja s'ha fet al primer tram del raval.
 

Simulació de l'estat final del carrer de Salvador Espriu Foto: Reus.cat


Pel que fa a la jardineria, es preveu el manteniment de l'arbrat existent. Es preveu enjardinar nou escocells dels arbres existents, les dos jardineres de parklet i un parterre circular de 2 metres de diàmetre davant del museu.

Finalment, el projecte preveu la instal·lació de sistemes smart city de mobilitat sostenible, amb el control d’accés restringit a través de pilones mitjançant identificació automatitzada de lectura de matrícula de vehicles; càmeres de videovigilància, punts de cobertura Reus Wifi d’accés públic, entre altres.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: