MOBILITAT

Adjudicades les obres de dos nous trams per desplegar el Pla de la Bicicleta

El primer, va de l'estació de trens des del passeig de Mata a Bellissens; el segon recorre l'avinguda de Tarragona

Les obres s'han d'allargar onze mesos, en el primer tram; i quatre en el segon | Martí Albesa
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 26 d'agost de 2022 a les 17:06 |
L'Ajuntament de Reus invertirà 703.749,59 euros en la construcció de dos nous trams del desplegament del Pla de la Bicicleta. Aquest divendres s'ha publicat al perfil del contractant l’adjudicació del contracte d'obres (ara pendent de formalització) per a la construcció del tram que enllaçarà l'estació de trens des del passeig de Mata amb l'estació de busos, el campus de la URV, l'Hospital i la futura estació de trens de Bellissens; i del tram que recorrerà l'avinguda de Tarragona, entre la rotonda del Tecnoparc i la rotonda de l'avinguda del president Macià.

El contracte fixa un termini d'execució d'11 mesos en el cas del primer tram, i quatre mesos en el segon. Aquest projecte està finançat per la Unió Europea amb Fons Next Generation EU.

Entre l'estació de trens i la futura estació de BellissensEl tram "ha de completar i resoldre la connexió nord-sud, amb voluntat intermodal", segons s'ha apuntat per part de fonts municipals. Enllaçarà l'estació de trens des del passeig de Mata amb l'estació de busos, el campus de la URV, l'Hospital i la futura estació de trens de Bellissens.

La connexió es farà amb dos eixos: un a través dels passejos i l'avinguda de la Salle; i l'altre a través del carrer Ample, el tomb de ravals, l’avinguda del Carrilet i el carrer de l'escultor Rocamora.

Es preveu tant la construcció de trams nous com "actuacions menors per millorar la seguretat i garantir la continuïtat" de trams ja existents. L’àmbit del projecte inclou dues tipologies d’actuacions. D'una banda, és prevista la revisió dels carrils bicicleta compartits en calçada situats al passeig de Prim, el carrer de Misericòrdia, l'avinguda del Carrilet, el raval de Martí Folguera, el raval de Jesús, el carrer de Sant Joan, el carrer dels Recs, la plaça de la Llibertat, l'avinguda del pintor Tapiró, el carrer de Castellvell, el passeig de Mata, i el passeig de Sunyer.

De l'altra, es preveu la implementació dels nous carrils bicicleta segregats ens calçada a la plaça de la Pastoreta, a l'avinguda de la Salle, a plaça d’Europa, a l'avinguda de Sant Bernat Calbó, a l'avinguda del president Macià, al carrer de l'escultor Rocamora, al carrer de Jaume Vidal i Alcover, al de Montserrat Roig, al de Bernat Desclot, i a l'avinguda de Bellissens.
 

El primer tram de les obres Foto: Reus.cat


El contracte per a l’execució d’aquest tram s’ha adjudicat a l’empresa Transmaber SL, amb un pressupost de 184.136,87 euros (IVA inclòs).

Carril bici a l'avinguda de TarragonaQuant al carril projectat a l'avinguda de Tarragona, anirà des de la rotonda del Tecnoparc a la rotonda de l'avinguda del president Macià. "La solució adoptada manté el sentit de circulació actual als dos costats de l’avinguda. S'estrenyen els carrils destinats als vehicles motoritzats (amb la qual cosa es contribueix a la reducció de la velocitat) i es crea un carril bici segregat unidireccional per banda i banda, tant en sentit Tarragona com sentit Reus", segons s'ha indicat des de l'ajuntament.

El contracte per a l’execució d’aquest tram s’ha adjudicat a l’empresa Construcciones Asensio SL, amb un pressupost de 519.612,72euros (IVA inclòs).
 

Tram que recorre l'avinguda de Tarragona Foto: Reus.cat

 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: