1 de 10
SOCIETAT

S'adjudica el servei d'allotjament del centre social el Roser

A Suara Serveis, per 200.000 euros i per un any, amb un contracte prorrogable a tres

Llits al centre social el Roser de Reus | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 26 d'agost de 2022 a les 16:52 |
L'Ajuntament de Reus ha adjudicat el servei d’allotjament temporal que oferirà el centre social el Roser a l’empresa cooperativa de treball associat, d’iniciativa social i sense ànim de lucre Suara Serveis, SCCL per un import de 209.475,90 euros (IVA inclòs) i una durada d’un any, prorrogable anualment fins a tres més.

El contracte, adjudicat, està ara pendent de formalització. Totes les empreses licitadores havien d’estar registrades al Registre d’Entitats, Serveis i Establiments Socials (RESES). Aquest servei, que està previst que comenci a funcionar cap al mes de novembre, "oferirà solució a les necessitats d’allotjament temporal d’urgència i de residència temporal a persones adultes en situació d’exclusió social, amb un espai d’acolliment de qualitat i una estabilitat social per tal de poder desenvolupar els plans de treball amb majors garanties de suport, eficiència i atenció social", segons fonts municipas.

L'anomenat servei residencial d'estada limitada tindrà dues modalitats d'atenció. D'una banda, hi haurà el servei d'acolliment residencial d'urgència, en què "es tracta de suplir, de manera temporal, la llar familiar en casos puntuals i d'urgència, com incendi o ensorrament de l'habitatge". De l'altra, el servei de residència temporal a persones adultes en situació d'exclusió social serà destinat a persones que no disposen de condicions sociofamiliars i d'atenció per romandre al seu habitatge o que no disposen d'un habitatge com, per exemple, persones sense llar.

L'equipament integral d'estada limitada que oferirà el Roser "serà una opció diferent dels actuals recursos privats que existeixen a la ciutat, com habitacions d'hostals o d'una entitat social", segons s'ha apuntat des del consistori.

Els serveis que s'oferiran al nou equipament seran l'allotjament (amb capacitat per a 16 persones en dues sales de 8 places); la manutenció (esmorzar, dinar i sopar); l'acollida i convivència; el suport social; i un servei de dutxes i bugaderia per a persones externes.

La posada en marxa del servei requerirà la creació d'11 llocs de treball. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: