VEREMA

Una verema de bona qualitat i menys producció, segons les previsions de la DO Catalunya

Les onades de calor i la sequera fan augurar un descens de la collita d'entre un 10 i un 30%

La verema d'enguany s'ha avançat deu dies a causa de les temperatures càlides | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 25 d'agost de 2022 a les 13:04 |
Amb la verema començada l'11 d'agost, la DO Catalunya ja ha collit 5,4 milions de quilos, que representen un 12% del total de producció de la collita anterior. Amb aquestes dades, els cellers i viticultors de la Denominació d'Origen preveuen que, a nivell qualitatiu, la verema serà bona, tot i que serà inferior a l'altres anys.

Enguany, la verema s'ha avançat deu dies 


La composició de sucres, àcids i polifenols dels raïms, a més de l'estat sanitari, fan augurar que la qualitat de les collites serà bona. Les onades de calor i la sequera, però, fan preveure que es produirà un descens d'entre un 10 i un 30% del volum de raïm segons les zones i si hi ha reg o no. 

La verema, que s'allargarà tot el setembre i probablement part d'octubre, enguany s'ha avançat al voltant de deu dies a causa de les temperatures càlides. Les varietats que s'han collit en major mesura són chardonnay, garnatxa blanca i macabeu, de les blanques; i dels negres, merlot i l'ull de llebre
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: