ENERGIA

Enresa destinarà 180.000 euros a renovar l'enllumenat de la clausurada central nuclear Vandellòs I

L'empresa pública estatal instal·larà lluminàries LED a la zona perimetral i a l'interior dels edificis

La central nuclear de Vandellòs, vista des del tren | Jonathan Oca
per Redacció, Tarragona | 24 d'agost de 2022 a les 13:16 |
Enresa invertirà 180.083,98 euros en la renovació de l'enllumenat de la clausurada central nuclear de Vandellòs I. L'empresa pública estatal, que s'encarrega de gestionar els residus radioactius i el desmantellament d'instal·lacions atòmiques, vol renovar la instal·lació perimetral i de l'interior dels edificis amb lluminàries LED.

El gruix del pressupost de licitació, 130.924,90 euros –IVA inclòs- se l'enduu la renovació dins de les naus: s'hi preveu instal·lar 1.275 lluminàries que substituiran les actuals aprofitant els circuits i cablejats existents. L'actuació, segons el plec de condicions publicat, permetrà optimitzar "l'eficiència energètica" i "millorar els nivells d'il·luminació necessaris, baixant el consum d'electricitat".

S'instal·laran 48 lluminàries i 15 projectors LED al perímetre del recinte


En el cas de la il·luminació perimetral, el pressupost de licitació ascendeix als 49.159,08 euros –IVA inclòs-. El sistema actualment instal·lat data de l'inici del procés desmantellament, l'any 1989, i està basat en làmpades de sodi d'alta pressió i projectors de vapor de mercuri. El projecte preveu ara renovar-lo amb la substitució de 48 lluminàries al llarg del perímetre i quinze projectors LED en diferents punts del recinte. També s'haurà de substituir un tram de cable i instal·lar tub rígid.

El concurs públic per adjudicar l'obra, obert aquest 22 d'agost passat i fins al pròxim 16 de setembre, preveu un termini d'execució de sis mesos a partir de la signatura del contracte.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: