1 de 10
FESTES

Sant Joaquim clourà l’estiu a Castellvell amb la cantada d’havaneres i la sindriada popular

A més, divendres dia 26 es presentarà l’espectacle ajornat del Castellvell MusicFest, Layla, obra del duet Hemiòlia

Sant Joaquim portarà rom cremat i síndria a Castellvell | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 23 d'agost de 2022 a les 13:57 |
Des de fa molts anys, la Festa de Sant Joaquim se celebra l’últim diumenge d'agost a l'Ermita de Santa Anna de Castellvell del Camp, per marcar el punt final del període estival. El grup d'havaneres Sons de Mar serà l'encarregat de posar música a aquesta jornada festiva, que tindrà lloc diumenge 28 d'agost, a dos quarts de vuit de la tarda. Com és tradicional, durant la cantada hi haurà síndria i rom cremat.

Sant Joaquim a Castellvell 


La festivitat religiosa de Sant Joaquim ha patit diversos canvis al llarg dels anys. Així, fins al 1738, se celebrava el 20 de març. Després, fins al 1913 (d'aquí ve la data de celebració a Castellvell) es va celebrar el diumenge posterior a l'octava de l'Assumpció. I, per acabar, fins al 1969, el 16 d'agost. Des d'aleshores, el matrimoni format per Sant Joaquim i Santa Anna, la patrona de Castellvell, celebren junts la seva festa el 26 de juliol.

El caràcter de clausura de l'estiu ha estat sempre present. Abans, s'hi ballaven sardanes i la canalla feia les seves representacions pel delit dels assistents. Ara, s'ha transformat en una vetllada on la sindriada popular i el cant d’havaneres són protagonistes.

L'espectacle 'Layla' del Castellvell MusicFest es presenta el 26 d'agost 


D'altra banda, el pròxim divendres 26 d'agost a dos quarts de deu de la nit, el Pati del Consultori de Castellvell del Camp acollirà l'espectacle Layla, inclòs en la 3a edició del Castellvell MusicFest i que s'hauria d'haver representat el 6 d'agost, però es va posposar a la nova data per causes meteorològiques. 

L'actuació del duet Hemiòlia, format pel conegut oboista tortosí, Jordi Bonilla i la pianista Paula Martí, està composta per un programa dedicat a una compilació d'algunes de les obres més emblemàtiques del compositor andalús Manuel de Falla. 

Aquestes il·lustren la història del viatge d'esperança de Layla, una noia immigrant subsahariana, que relata, a través de la narrativa del llenguatge musical combinat amb un muntatge audiovisual, el periple de les persones que cerquen un nou lloc al món on trobar unes oportunitats i unes condicions dignes de vida que no els ha brin
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: