1 de 10
FESTES

La festa major de les Borges del Camp, de nou amb plena normalitat

Amb actes des del 3 fins al 18 de setembre

Del 3 al 18 de setembre torna la festa major de les Borges del Camp | Cedida
per J. M., Reus, Catalunya | 23 d'agost de 2022 a les 10:32 |
L’estiu del 2022 s’està caracteritzant pel retorn, sense restriccions, d’un reguitzell d’actes culturals i de festes majors. Se suma a la llista la festa major de la Mare de Déu de la Riera de les Borges del Camp, que tornarà a la normalitat des del 3 de setembre i fins al dia 18.

Entre els actes previs destaca la 19a Trobada de gegants, la tarda del dissabte 3 de setembre. L'endemà, diumenge 4, el concert de músics locals, a dos quarts d'una a l'ermita de la Mare de Déu de la Riera. Aquest acte precedirà, ja a dos quarts de vuit de la tarda, el Pregó, enguany a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

Tronada, processó i concert a l'envelat


El dimarts 6, l'arribada infantil serà el preludi dels dies amb més actes, el 7 i el 8 de setembre. Dimecres 7 serà el dia de la Tronada, a la una del migdia, i de l'Arribada de la Mare de Déu de la Riera. La sortida de la processó per anar a buscar la imatge de la verge es produirà a dos quarts de deu del vespre. Enguany, el parlament de benvinguda anirà a càrrec de l'arquebisbe de Tarragona, mossèn Joan Planellas.

Un cop finalitzada la processó i els actes d'arribada de la imatge al temple parroquial, la festa es traslladarà a l'envelat, on, a dos quarts d'una, és previst que comenci la nit de concert amb el grup Allioli.

L'endemà, dijous 8, a les 12 del migdia, hi haurà l’Ofici de Festa Major, seguit d’un ball de sardanes. A la tarda, es durà a terme el Cant de Vespres i la processó solemne, per arribar a la nit amb un espectacle teatral, Hotel Flamingo, a càrrec de la companyia Clownic.

Concerts i activitats infantils per al cap de setmana


Divendres 9, una nova missa solemne, a les 12 del migdia, commemorarà Sant Antoni de Pàdua i, ja al vespre, a les vuit, amb l'Orquestra Metropol, es farà el concert de Festa Major i, a partir de dos quarts de 12, el ball de Festa Major.

El dissabte 10 serà la Festa Major de la canalla amb inflables, treballs manuals, pinta cares, jocs, animació de circ i, per primer cop, a les cinc de la tarda, a la sala polivalent, s’organitzarà el I Torneig triangular de veterans de bàsquet. I a les sis, al camp de futbol, es disputarà un partit entre CD Les Borges i el CF Sant Pau.

Aquest dia es clourà amb el concert de la Diada, a les vuit del vespre a l'envelat amb l'Orquestra Europa i, a tres quarts de 12 de la nit, amb l'acte institucional de la Diada, enguany amb el parlament des del balcó de l'Ajuntament, a càrrec de l'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret.

Pel que fa al diumenge 11 de setembre, el Poliesportiu El Garrigó convidarà a la ciutadania a la festa a la piscina i al tradicional concurs de paelles, mentre que a la una del migdia s'aviaran els Coets de la Diada.

El dissabte 17 de setembre, es realitzarà el Correllengua a partir de les cinc de la tarda. L'endemà, diumenge 18, hi haurà IV Trail els Miradors, amb inici a dos quarts de deu del matí des del passeig de l'Hort del Dasca.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: