1 de 10
OBRES I MILLORES

S’inicia la rehabilitació de la façana principal del Palau Bofarull

Les obres pretenen garantir-ne la durabilitat i l’estètica, així com l’estanquitat de la coberta de l’edifici, protegit com a bé cultural d'interès local

Imatges de les obres a la façana del Palau Bofarull | Joel Medina
per Reusdigital.cat, Reus | 22 d'agost de 2022 a les 16:19 |
Aquest dilluns, la Diputació de Tarragona ha posat en marxa les obres de rehabilitació de la façana principal del Palau Bofarull, seu de la institució a Reus. Les actuacions tenen una durada prevista d’entre dos i tres mesos, i compten amb un pressupost de 90.159 euros.

Els treballs previstos es basen en la conservació dels elements, els ornaments i els materials existents, donat que alguns estan en procés de degradació, com és el cas de la barana de coronament i d’algunes parts del fris. En total, s’intervindrà una àrea de 477 m². D’altra banda, el projecte inclou el treball en la canal existent de la coberta inclinada per tal de pal·liar les filtracions d’aigua que, en ocasions puntuals, han afectat la sala noble de l’edifici. També s’hi executaran actuacions per i garantir-ne la impermeabilització i estanquitat.

El Palau Bofarull està ubicat al carrer de Llovera, número 15. Seu de la Diputació a Reus, acull l’Escola i Conservatori de Música a la ciutat. L’edifici data del segle XVIII, moment en què Josep de Bofarull i Gavaldà, burgès de l’època, va fer construir-lo. La família Bofarull va habitar-hi fins al 1863. Posteriorment, va tenir usos diversos fins que, l’any 1985, la Diputació de Tarragona va adquirir-lo per destinar-hi els estudis musicals de la institució a la ciutat.
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: