OBRES I MILLORES

Aprovat el projecte executiu de recuperació de la Bassa Nova i el seu entorn

Es construirà una bassa i una zona amb bancs i ombra per recuperar els valors patrimonials de l’espai

Imatge virtual del projecte de recuperació de l'espai de la Bassa Nova | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 22 d'agost de 2022 a les 12:40 |
Restaurar els elements originals de la bassa i recuperar els valors històrics i patrimonials de la Bassa Nova i el seu entorn és l'objectiu del projecte que tirarà endavant l’ajuntament de Reus. El projecte executiu, que s’ha aprovat de manera inicial aquest dilluns, compta amb un termini de vuit mesos i un pressupost de 515.149,19 euros. 
 

Un espai d'ombra i la recuperació de la bassa


L’objectiu del projecte, a més de restaurar els elements originals de la bassa, és dotar l’espai d’un sentit urbà i lúdic vinculat a l’aigua. D’aquesta manera, es farà una bassa poc fonda, per motius de seguretat, i un terra de relliga a la zona d’accés que permeti veure l’aigua i les estructures del rec. 
 

Imatge d'arxiu de la Bassa Nova Foto: Arxiu Jaume Vilalta


El perímetre de la bassa es connectarà amb diferents camins que l’envolten i comptarà amb grades d’obra vista enjardinades per resoldre el desnivell amb el camí de la Pedrera del Còbic. Es construirà també una rampa d’accés per garantir l’accessibilitat a la Bassa.

Per motius de seguretat, es preveu una tanca perquè l’espai es pugui tancar en horaris no controlats, tot i que amb una zona urbanitzada fora de la tanca perquè pugui ser usat tot el dia. Aquest espais tindran bancs, ombra d’arbres, font, espai per aparcar bicicletes i un element per informar de l’interès de l’element recuperat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: