1 de 10
ARXIVÍSTICA

L’Arxiu Municipal de Cambrils obre la consulta de nous fons històrics a la xarxa

Es dona accés a l’hemeroteca digital, el que permet també la descàrrega de documents

Una de les publicacions històriques que es poden consultar al web és «Espigas», del 1954 | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 15 de setembre de 2022 a les 08:00 |
L’Arxiu Municipal de Cambrils ha obert un nou apartat al web. Entre altres documents, la nova secció permet consultar de forma digital diverses col·leccions de publicacions històriques que van ser editades a la vila, i que en endavant es podran descarregar en línia.

Exemplars de cinc capçaleresLa nova secció, doncs, dona accés a l’hemeroteca digital, que inclou publicacions pertanyents a la col·lecció històrica de l’Arxiu Municipal, als fons Josep Salceda, a l’Anjub i a la Biblioteca Municipal de Cambrils.

En la primera fase del projecte s’han publicat exemplars de cinc capçaleres. La més antiga és la revista Espigas. Boletín informativo de la Sección Adoradora Nocturna de Cambrils San Juan Bautista de la Salle, que es va començar a publicar l’any 1954 i de la qual s’han digitalitzat tres números.

Una altra capçalera ara accessible des de la web és Dona pit. Revista de la colla castellera Xiquets de Cambrils, de la qual hi ha disponibles els números 2 i 3, publicats els anys 1996 i 1997. Igualment, es poden consultar una seixantena de números de la històrica revista El butlletí de Vilafortuny, 25 de La Veu del Casal i la col·lecció sencera de La Veu de la Plaça, entre desembre del 1983 i maig del 1987.

Noves digitalitzacionsEn una propera fase, segons s'aha avançat des de l'arxiu cambrilenc, es preveu publicar les diferents revistes que editava l’Anjub, el Grup de recerca de cultura tradicional i popular de Cambrils, Cambrils ciutat i altres publicacions.

Tots els documents permeten fer recerca amb el sistema OCR, de manera que es poden fer cerques per paraules clau sobre textos impresos. A més, la secció dona accés a una recopilació de publicacions i referències a textos editats a la xarxa, vinculats tot a Cambrils, i una compilació de pàgines web i recursos relacionat amb la recerca i la divulgació de la Vila.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: