SOLIDARITAT

Quatre nedadors intentaran creuar l’estret de Gibraltar per a la cura de l’ELA

Els beneficis de la iniciativa aniran destinats a la Fundació Miquel Valls

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 19 d'agost de 2022 a les 15:55 |
Imatge dels quatre nedadors | Cedida
Els nedadors Jordi Cervera, Joan Carles Adell i Diego Ortega i la nedadora Vicky Font, intentaran creuar en els pròxims dies l’estret de Gibraltar nedant. La travessia té caràcter solidari i, amb el seu esforç, volen contribuir a la investigació per a la cura de l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA). Els promotors de la iniciativa han elaborat una samarreta commemorativa que es podrà adquirir a través de Bizum, al preu de 10 euros. Els beneficis aniran destinats a la Fundació Catalana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica Miquel Valls.
 
Els quatre intentaran cobrir els aproximadament 15 quilòmetres que hi ha des de Tarifa fins a Punta Cires, al Marroc, en un dia encara per concretar de la setmana vinent. En les pròximes hores arribaran a terres gaditanes i avaluaran les condicions per afrontar la travessia, en què són molt presents els forts corrents marítims. En el trajecte, els nedadors aniran acompanyats d’una embarcació de suport.

El reusenc Jordi Cervera ja va fer aquesta gesta el 1985, acompanyat de Pitu Casanovas i la va completar en un temps de tres hores i quatre minuts. Però, en aquesta ocasió, per a l’experimentat nedador “l’important no és la durada, sinó arribar al destí”.  
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: