1 de 10
FESTES

L'aigua de Sant Magí ja és a Tarragona

Milers de persones han omplert la Part Alta i el centre de la ciutat, aquest passat dijous, per rebre la comitiva

Els pilars de les colles castelleres, en l'arribada de l'aigua al portal del Carro. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 19 d'agost de 2022 a les 10:00 |
La ciutat de Tarragona ha rebut aquest passat dijous 18 de juliol, com és tradició, l'aigua provinent de Sant Magí de la Brufaganya. Des de les 6 de la tarda, la comitiva que l'ha anada a buscar a la Conca de Barberà ha pogut repartir tal com és habitual les seves fulles d'alfàbrega.

Milers de persones s'han llençat al carrer al llarg de tot el recorregut, especialment a la Part Alta, on entre la plaça de la Font i el portal del Carro hi havia un riu de gent. A les escales del pla de la Seu, centenars de persones esperaven poder gaudir de nou del seguici amb els gegants, els nanos i els balls de bastons.

En arribar al carrer de les Coques, les quatre colles castelleres de la ciutat han aixecat els quatre pilars de benvinguda, simbolitzant la tornada a la normalitat també en les festes populars. Sense distàncies, ni restriccions d'aforament, els ciutadans i els membres de les entitats han pogut honorar el seu patró i l'aigua beneïda.

D'aquesta manera, ara ja sí, s'ha donat el tret de sortida als actes més tradicionals de la festa major petita. A banda de la Remullada a la plaça del Rei i la revetlla a la plaça de la Font, aquest dijous a la nit, el programa inclou el repartiment en càntirs de l'aigua de Sant Magí des del mateix portal del Carro i també des de Bonavista i el barri del Pilar, al llarg de tot el divendres. A les onze, se celebrarà la missa solemne i una hora més tard començarà la diada castellera, a la plaça de les Cols. Ja al vespre, a les set, començarà l'anada a professó amb el seguici de Sant Magí i a les nou es farà la tanda de lluïment a la plaça de la Font.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: