1 de 10
URBANISME

L’Eix Cívic de Salou preveu prop d'un miler de noves places d’aparcament públic

Simulació de l'aparcament soterrani a l'Eix Cívic de Salou | Salou.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 24 d'agost de 2022 a les 16:45 |
Amb la urbanització de l’Eix Cívic de Salou, es preveu la implantació de dues zones d’aparcament que permetran donar servei necessari a la zona centre i de Ponent, especialment en temporada d’alta demanda de places. L’alcalde, Pere Granados, ha dit que "la disponibilitat d’aparcament és més necessària que mai a Salou, si volem recuperar i retornar l’espai urbà a les persones en zones properes a les platges, com és el barri de la Salut; el qual pateix una alta congestió i només amb aparcaments revertirem l’atapeïda ocupació de vehicles".

Segons la proposta d’ordenació inicial, es projecta la construcció d’un aparcament soterrani de prop de 700 places a la zona centre de l’Eix Cívic, que donarà servei a la zona de Ponent de Salou. Però també, segons la proposta de l’alcalde als propietaris i veïns, es va acordar una modificació d'aquesta, que es materialitza amb un nou aparcament d’unes 300 places, entre soterrat i planta, entre els carrers de Berlín i de París.

El finançament del primer pàrquing es farà a través de la venda d’uns terrenys per a edificació, la qual cosa "no suposa cap cost per a les arques municipals, ni per als contribuents", segons s'ha assenyalat des de l'ajuntament. Granados ha manifestat que “l’aparcament en aquest àmbit de l’Eix Cívic és fonamental, si volem articular una mobilitat sostenible, amb una avinguda i carrers adjacents moderns, esponjats, descongestionats, fluids i de qualitat; confortable per al trànsit rodat, però molt especialment per als vianants i l’activitat social; i, per aquesta raó, la construcció dels aparcaments ha de ser una prioritat”.

Per a Granados, "el finançament de l'aparcament que es preveu situar a Ponent s'ha de plantejar amb la fórmula de gestió urbanística d'una petita part dels terrenys de l'Eix Cívic, perquè és la forma d'evitar un augment dels impostos als salouencs, per fer-hi front".

Al barri de la Salut es reservarà un espai per a la implantació d'un nou vial de vianants, paral·lel a l'Eix Cívic, més ample que el carrer de València.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: